Evo pogledao sam detaljno kotilice. Mlada ženka kojoj je to prvi okot (14.01.) ima 5 komada, bilo ih je 6 al je jedan uginuo. Mislim da joj je to OK za prvi put!? Al sad iskusna ženka kojoj je to neki 5-6 okot imala je ni više ni manje nego 15 komada (okot 18.01.)!!! To mi se još nije dogodilo. Danas sam ih izvadio van i svi su živi, al naravno da svi ne napreduju na isti način i mislim da bi ih par uginulo jer nemaju svi dosta mlijeka...dakle ja sam ih izbacio 4 komada (onak koji su mi se činili najmanji i najslabiji) i ostavio joj 11 komada. Dal joj je to još puno, pa da izbacim još jednog ili dva? Kaj mislite dal bi inače preživjeli svih 15?
Inače bio sam u petak na placu u Gajnicama (Zagreb), stara mi prodaje sir svaki petak pa sam išao po nju...i tak do je čekam i šečem po placu u jednoj mesnici vidim da ima kunića i tak pitam ja žensku kolko je težak i koliko je po kili. Kunići su dosta mali veli da ima 1,20-1,30 kg i cijena je 55 kn/kg. Cijena im je fakat dobra. Sumnjam da netko od nas prodaje po toj cijeni očišćene po kili!!??
E još nešto...ovo se ne tiče onih koji imaju izložbene kuniće i koji se bave kunićarstvom na veliko i tove ih za neki veći biznis... Vidim da dosta spominjete kuniće i njihove kosti, težina kostiju, veličina... Moji kunići imaju s 3 mjeseca od 1,7-2,0 kg očišćeni i kad ga prodam "Juri Juriću" u Zagreb on me ne pita kolko kosti otpada od kunića, kunić ima kolko ima i kila je kolko je i to je to! Pa ni ja u petak nisam pital žensku kakve kosti ima kunić, a bogme ni u konzumu ne piše kakve su mu kosti... Ljudima kojima ja prodajem kuniće je bitno da je kunić mladi (znači mekano meso) i da im je cijena prihvatljiva, a ne kakve su mu kosti. Nek se nitko ne uvrijedi, al tak ja mislim i ponavljam OVO SE NE TIČE ONIH KOJI IMAJU RASNE, IZLOŽBENE ILI KAJ JA ZNAM KAKVE TOVNE KUNIĆE.