Molio bih Vas iskusne kunićare da mi netko odgovori? Prije tjedan dana nabavio sam pripuštenu ženku, e sad je problem u tome što nisam primjetio da pije vodu, hranu normalno jede, ali voda je uvijek na istoj razini.
Ljudi, imam dva mužjaka, NZL bijeli i bečki plavi. NZL se sav nekako ofucao, otpada mu dlaka i strašno izgleda ali jede normalno i skače na ženke , dok se kod bečkog ne dešava ništa slično. Dali NZL mijenja dlaku zbog vrućine ili je nešto drugo u pitanju ? Hvala
Imam cudan slucaj.Ovako jedna zenka kalifornijska mi je izgubila dlaku ispod vrata i ja sam mislio da je to od možda pojilice koju ima na flasu pa kad pije da joj to smeta,pa sam mislio da je to od hranilice koju sam joj napravio od drveta onaku normalnu pa sam joj kupio onu pravu hranilicu za kunice.Ona ima jedno leglo.Medutim i druga zenka je izgubila isti dlaku ispod vrata zasto nije mi jasno.Sad me zanima u cemu sam ja pogrijesio.Davam im vode prije posla oko pola pet ujutro,nakon posla i prije spavanja svježu vodu dobivaju,hranim ih sa peletima za odbice pomijesanu sa zobi i jecmom i sijena uvijek imaju koliko hoce.Mijesta imaju,gajba je dosta velika.Bio sam kod veterinara i on to jos nikad nije vidio.Normalno jedu sve normalno .Drugi su mi ok dva mužijaka su normalna,mladi normalni,usi ciste.Zasto su mi izgubile dlaku ispod vrata? Dali je netko imao takav slucaj?
Ja sam imao jedan takav slučaj kod mužjaka crvenog novoz,, na butu sa strane, nije imao dlake veličine kovanice 20 drahmi.S vremenom je prošlo samo od sebe.U Osijeku na pijaci sam vidio kod njemačkog šarca da nema dlake po cijelim leđima,vlasnik je rekao da to nije ništa.
(I moj slučaj i taj iz OS i sad kod tebe,sve u šestom mjesecu)
Nisi pogriješio ni u čemu i sretan uzgoj.
evo sad vidim i na stranici 302 kolega maras...opala dlaka s buta .. post 10.06.opet 6. mj:icon_scratch:
ova godina je inače malo uranila" :@ fešk; majstornikola
U mom bavljenju kuničima to mi se događalo nekoliko puta.
Upravo i sada kod mužjaka prolazi.
Šta je to i zašto se događa ne znam, ali pojavi se i samo prođe. Od 5-6 puta koliko mi se to desilo nikada nije bilo uginuća.
Mislim da je i Žećo jednom o tome pisao, on je čak razvio i neku teoriju da se to događa u lipnju.
Znači ne treba se plašiti, u koliko su sami u kavezu možda ne bi bilo loše namazati svinjskom masti (u koliko nisu sami ne mazati, mast se sviđa drugima i "popasu" svu dlaku gdje ima masti).
LP exsa
A jel postoju kakva mogucnost da ih postepeno naucim na travu?
ostavi ih vani,daj im sijena da grickaju kad žele, nebi trebalo bit problema ako nisu baš jako osijetljive jedinke
kad se naviknu na otvoreno neče im smetat ni rosa ni kiša al moraš ipak napraviti neki zaklon
nadam se da mužijaci i ženke nisu u srodstvu, imaj na umu da sa 4mj.postaju spolno zreli,kad se ženke napare počet če kopati poprilično velike rupe(gnjezda za mlade) oko1m.dubine a kad se okote u rupama ulaz če zatvoriti zemljom(da se ne brineš) ako su u srodstvu mogao bi imati i ne baš lijepe (razne deformacije)kuniće
jel mi netko moze reci smiju li mladi kunici od 20 dana starosti jesti koncentrat?