• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268
Re: Kuničarstvo

pozdrav ljudi imam jedan problem
imam oko 15 kila mrkve otpadaka koje mi je mama donjela iz pakirnice za kuniće i sad im je dajem ujutro i navećer i oko podne sam išo odnjet frišku toplu vodu i kod jedne ženke sam primjetio neš narančasto kao boja mrkve pod vratom drugi kunići mi to nemaju a isto jedu mrkvu kao i ona dali bi to moglo bit od mrkve il od nećeg drugog u kavezu se nema gdje ozljedit jer u kavezu nema ništa jer je sve izvan kaveza

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,932

pozdrav ljudi imam jedan problem
imam oko 15 kila mrkve otpadaka koje mi je mama donjela iz pakirnice za kuniće i sad im je dajem ujutro i navećer i oko podne sam išo odnjet frišku toplu vodu i kod jedne ženke sam primjetio neš narančasto kao boja mrkve pod vratom drugi kunići mi to nemaju a isto jedu mrkvu kao i ona dali bi to moglo bit od mrkve il od nećeg drugog u kavezu se nema gdje ozljedit jer u kavezu nema ništa jer je sve izvan kaveza
Vjerojatno je od mrkve pogotovo ako ima gušu tj podbradak.Ja nažalost nemam mrkve pa im ubacim ponekad sirovog krumpira.To im je jedino veselje sad po zimi.

Overlord

Novi član
Tu od
3 Sij 2015
Poruka
6

Ljudi imam problem,,,nov sam u poslu s kunićima i sad me zabrinjava dali ja smijem gledat mlade ako ih kunica još nije iznijela van,,,neki mi kažu da smijem a neki ne....

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206

U biti nije preporučljivo rovati po leglu jer kunice ako primjete strane mirise na mladima u pravilu ih napuštaju ali u praksi potrebno je pregledati leglo radi moguće uginulih mladunaca i sl. Ako te kunica dobro poznaje tj ako je ti redovito hraniš maziš i sl ona poznaje tvoj miris i to je ne bi trebalo uznemiriti ali ja na primjer za svaki slučaj natrljam ruku u njeno krzno ili isto napravim sa grančicom i onda s njom pažljivo odgrnem dlaku sa legla prebrojim i pregledam mlade i onda ih ponovno zagrnem. U ruke ih ne uzimam dok ne počnu sami izlaziti van.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,932

Ljudi imam problem,,,nov sam u poslu s kunićima i sad me zabrinjava dali ja smijem gledat mlade ako ih kunica još nije iznijela van,,,neki mi kažu da smijem a neki ne....
Dobro nam došel prijatel. Ne samo da smiješ nego i moraš pregledati mlade.Ako ima uginulih ili dehidriranih odmah ih baci da ti ženka ne ostavi sve.Ako je koji izašao vrati ga natrag i pokri gnijezdo.No da bi to sve mogao moraš biti prijatelj sa majkom.Ona te ne smije doživljavati kao neprijatelja i prijetnju.Ako ti je nova izvadi ju van u neku kutiju pa natrljaj ruke po njoj i dlaki i pregledaj mlade.Prije nego ju vratiš stavi joj neku poslasticu npr. mrkvu ili list zelja tako da se s tim zabavi i skrene pažnju.Moje kuniće mogu odmah dirati jer ih samo ja hranim i ćim uđe neko drugi totalno su nepovjerljivi.

Overlord

Novi član
Tu od
3 Sij 2015
Poruka
6

Hvala ljudi zbilja ste mi pomogli,,ma ne ja sam ovaj hobi pokrenuo prije cca dva tjedna
:(happy)::(happy):

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,932

Hvala ljudi zbilja ste mi pomogli,,ma ne ja sam ovaj hobi pokrenuo prije cca dva tjedna

Jako malo ima ljudi koji bi se bavili sa kunićima.Večina ih poćne i brzo odustanu jer misle da je to lagano i isplativo.Razoćarenje dolazi i zbog ljudi koji samo gledaju kako da nekog novog iskoriste. Zato poćetnicima koji su ozbiljni i zagrijani poklonim jedno mlado.

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268

dobro došao i sto duže ostao u ovom poslu i neka ti je sa srećom

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148

Zanima me da li netko od foruma sa ima za prodati bebu ženku novozelandskog crvenog kunića? Za kućnog ljubimca!!

japac

Član
Tu od
13 Lip 2014
Poruka
85

Da vas pitam nešto. Primjetio sam da mi kunići neće jesti zob. Izmješam im zob, ječam i tritikal i u hranilicama ostane samo zob. Ovo drugo sve pojedu. Imam crnu zob i nije stara, držim je u vreći na suhom kao i sve ostalo a samo nju izbjegavaju. Jel i kod vas tako?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Niti naši ne vole baš zob, ali ja im stavim i isto prvo pojedu ječam i kukuruz i tak dugio dok im hranilica nije prazna ne dobe drugo. Znači ujutro im se dade i do drugog jutra sve potamane.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,932

Zob je ove godine jako loše kvalitete zbog puno vlage. Moji kunići inaće slabo jedu i ječam i kukuruz, a zob pogotovo pa mi vreća traje i po 2mj.Jedino što tamane bez prigovora je naravno smjesa.

japac

Član
Tu od
13 Lip 2014
Poruka
85

meni pojedu sve ostalo samo zob ne diraju. nije mi rješenje da ih držim gladne pola dana. a za smjesom su ludi, naravno

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Ja imam nešt prošlogodišnje proljetne i suha je ko barut ali od prvog dana tak jedu. Naši dobe kukuruz, ječam, zob, suhi kruh, malo mrkve, jabuke, sjeno, ponekad cijeli klip kukuruza, komade bučine prge da bruse zube i naravno svaki dan vodu!

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,932

Kupio sam vreću od 35kg za 40kn na sesvetskom sajmu.Pitam ga jel to crna zob aon kaže da nije nego je sva takva zbog kiše. Veli da će iduća biti ista jer je vlaga i rijetko će je tko imat.Sad napravim mix od ječma kuruze,zobi i suncokreta a smjesu dobe posebno.Taj mix stoji pred njima i po 3 dana.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Crna zob je tamnije boje ali nije crna, a proljetna svjetle boje. Jesi probal pomirisati, jel ima miris ko ječam i tritikal ili neki čudan odbojan? Može biti da je bila predugo na klasu pa je od vlage pocrnila ili nedaj bože počela truliti. Zečevi su dosta osjetljivi na prehranu!

nera007

Član
Tu od
21 Lis 2013
Poruka
163

Koliko sam upućena,bilo kakvo ''tjeranje'' kunića da jede ono što mu se ne sviđa,u smislu ''pojest će onda kada ne bude ništa drugo imao'',samo ide na štetu kunićara,jer je prirast takvih kunića veoma slab.Onda će kunićar pojesti onoliko koliko bude i ulagao u njih.:eek::

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268

vidim da imate problema sa zobi u ishrani kunića pa zašto je jednostavno ne izbacite iz prehrane kao što sam ja učinio i onda sam im napravio smjesu od 25 kg ječma i 10 kg granule čakovečkih i od tad je sve u redu ujutro ih nahranim i do nvećer nema nićeg:(hi):

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Mi to držimo za sebe nekih 25-30 komada, ništ ne prodajemo. Gledamo da imaju max do 2,5 kg čišćeni i ti su najljepši za jedamput pojesti a i radimo mljeveno od njih tak da gledamo da je meso što mlađe.

Bosko

Član
Tu od
18 Tra 2014
Poruka
87

Trebate pogledati zob koja je ostala u hranilici pa ćete vidjeti da je to ostala samo ljuska od zrna a srce je pojedeno.

Najnoviji postovi

Na vrh