Kako se racuna to po mjesecu starosti? Npr ako je zekic star 2 mj a 40 kuna po mjesecu se racuna dali je on 40 kuna ili 80 kuna?
To računanje po mjesecu starosti mi nema nijakve logike i totalna je glupost. Po tom bi jedan panonac od osam mjeseci koštao tristodvadeset kuna. Isto tako kako izračunati cijenu ako je star npr. 222 dana. Sama relacija u cijeni kod kupnje živog kunića i obrađenog tj. mesa nema nikakve logike. Ako je kila mesa 40kn , a mali od mjesec 40kn gdje je tu računica kad malog od mjesec dana moraš još hraniti dva njeseca da bi dobio na njemu kilu mesa odnosno 40 kuna. Najbolje mi je kad na oglasu nađem biser - prodajem mužjaka osam mjeseci za rasplod ili daljnji tov. Kud ćeš ga više tovit a cijena po mjesecu starosti.1mj=40 kn
2mj=80kn
3mj=120 kn
...
Kninquin nisi mi jasan...koliko ti onda dobijes za kunica starog tri mjeseca kad ga zakoljes kad ti je 120 kn malo?? Ne razumijem, koju cijenu imas po kili zaklanog, ili tvoji od 3 mjeseca imaju 4 kile ocisceni...?? Znaci da ima dvije kile cisti, po 60 kn da ti je kila, to je jedva 120 kn, kako ti je onda to isplativo? Kak mozes rec da te toliko kosta sa 3 mjeseci starosti, kolko onda tvoji kunici jedu ili za svakog posebno kupujes zicu,cavle i neznam kaj si sve nabrojio...
Ako ja sad imam 6 saraca starih 2mj i prodam ih po 80 kuna po komadu sve sad zajedno sto normalno necu moci hi hi hi to je 480 kuna,mislim da nema sanse da su toliko pojeli i da je tu racunica. Ali normalno nije tako jer ne proda se to sve odmah.