Imam pitanje, dali dajete kunicima suhi kruh, koliko cesto i u kojim kolicinama?
Jel imao tko ovakav slučaj? Znači naotečeno čelo i na tom mjestu mekano na dodir. Nije sigurno krvno srodstvo jer je mužjak moj stari crno bijeli , a majka plava kupljena u Požegi , a uvoz iz Mađarske.
To su ti mladi jos dok su gnijezdu?
Miksomatoza - virusna bolest kunića koju prenose komarci. Obično se endemično javlja u pojedinim područjima svijeta. Bolest počinje otečenjem glave i kapaka a nakon toga se javlja konjunktivitis i iscjedak iz oka. Javlja se i drugi oblik ove bolesti, s kliničkim znakovima potkožnih kvrga po cijelom tijelu.
Ovo sam nasao na netu. Sad neznam dali imaju i ostale simptome
Ova oteklina je 100% imunoloska reakcija zbog necega, moze bit obicne prehlade,ili je neka alergija u pitanju, na ranu koju jedu kunici, stelju u gnijezdu..ugriz grinje, ili nekog insekta.. Moze bit zbig bilo cega. Posto kazes da ti se to vec javljalo, reko bi da po nekom predku je alergija u pitanju..
Pa nebi i drugi..neznam, moze bit i radi srodstva, neka bolestina i zaraza nije sigurno. Ovo nema veze niti s miksomatozom, sta je robi ka pisao. Ako ti se to dogadja samo u leglima iste linije kunica, onda je ili ovo sta sam napiso, ili srodstvo. Jesi siguran da zenka ili muzjak nije iz incestnog parenja?