Pa tako se može početi definitivno, ako se nađe tržište.. poznanici i slično onda se lagano može širiti..
Iako kod nas recimo u Šibeniku znam da bi znala biti akcija u lidlu neki kunići iz mađarske ili odakle već mislim da su bili oko kile tako nešto.. ne sijećam se točno.. ugl mislim da je kilogram bio oko 50 kn.. i u tren bi se ispraznio frižider.. ali ovako za procijenu koliko ljudi bi željelo kupiti kunića stvarno je teško reći. Ali kod nas ga se rijetko može i nabaviti.. na kontinentu je ipak situacija drugačija
U potpunosti se slažem s turky-em.
Puno uzgajivača je "okušalo sreću" s orijaškim šarcem ali su brzo odustali! Znanje, trud i puno rada je ono što je puno njih podcjenilo! Ja se već godinama bavim samo sa šarcem i ako redovito ne mjenjaš rasplodni materijal i vodiš računa o pigmentaciji, u jako kratkom roku izgubiš kompletan uzgoj! Do sada sam primjetio da jedino uzgajivači šarca drže po 3-4 mužjaka na 4-5 ženki! Drukčije je neizvedivo održati kvalitetu iako se redovito mjenja rasplodni materijal! Kao i turky, ne želim nikoga podcjenjivati, ali uzgajivač šarca može uvijek promjeniti rasu, ali drugi uzgajivači ne mogu uvijek prijeći na šarca!
U knjizi A. Grujica Kunicarstvo pise- Tezina njemackog orijaskog sarca krece se od 5do6 pa i vise kila , a ispod pet isklucuje se iz rasploda. Duzina tijela ne smije biti manja od 64centimetra.