Ja da sam na tvom mjestu, svu preostalu hranu od Čakvec bih dao kokošima! tako sam ja napravio, natopio ju u vodi i izmješao sa šrotom!Znaci najgore prodju kunici od dva mjeseca do tri starosti. Malima sa majkom nista , jedu ju bez problema. Odrasli isto tako , vole ju i jedu. Samo kunici koji su u tovu , oni kojima je i namjenjena . Sad kad bi trebali od smjese naterat tovnu tezinu sad se od te smjese razbole. Da i idem zvat u tvornicu znam da ce mi reci da im moram davat odredjenu gramazu po grlu , a to je nemoguce kad ih je puna gajba. Ak im nedas onda samo stagniraju , ak im das onda se napuhnu.
Svaka čast, djeluje dobra kombinacija za meso! Znači 1/4 su šarac, a 3/4 ovnoliki! Stvarno su bombe!Ja ove nisam vagao, ali su mi pojava samo takva... isto ih je bilo 6 u leglu. A velicinu mozes procjeniti, obzirom na kantu na kojoj stoje, na jupolki...
pa dobro sad...20-ak kilometara je stvarno ništa! Ja vozim, u biti moj otac skoro 30 km jer u mom selu i neposrednoj okolici nema više Valpovke! Sve poljoprivredne ljekarne su u vlasništvu ili u kooperaciji s Čakovec! Šta god sam kupovao od njih katastrofa!, čak sam jedno vrijeme uzimao i šrot (Bio proizvodnja) za kokoši i one počele krepavati........za nabavit neku drugu smjesu moram vozit dvadesetak km.
Svaka čast, djeluje dobra kombinacija za meso! Znači 1/4 su šarac, a 3/4 ovnoliki! Stvarno su bombe!
U toj kombinaciji ne možeš nikako dobiti špicaste glave jer i jedna i druga rassa su "glavonje", ali će najvjerojatnije dobiti viseće uši s vremenom!Da, stvarno sam se ugodno iznenadio, sto se tice tipa i oblika tijela, ali i opceg dojma kunica, bas mi se dopadaju. Inace nisam ljubitelj mjesanaca, pogotovo mjesanaca ovnolikih, kad im usi vise, a glava spicasta... ali ovi su mi mrak. Zbijeni su, a opet su duzi u tijelu od ovnolikih. Jakih sapa i ljepih okruglih glava. Sve si mislim ostavit jednog muskog i zenku-dvije za daljnji rasplod...
Moje ist k'o lude! Ja ih ne pripuštam tako često kao robelar, ali sad mi sve već okotile 2. turu ove sezone! Svi mali živi i zdravi, a to mi je najvažnije! Trenutno sam na 45 mladih između 2,5 i 3 mjeseca! Ostalo još par komada za prodati pa sam ih objavio na njuškalu, to je ludilo od poziva, imam osječaj da svi hoće samo orijaške šarce! Nevjerojatno...Ženke mi se uopće ne tjeraju, čudno, jer inače u ovo vrijeme obično se bez problema stoje.