DarioGS
Član
- Tu od
- 25 Ruj 2019
- Poruka
- 123
Ne ova je starija ima 4ipo mjeseca...oni kaj sam uzeo od tebe su 3200do3900...oni su oko 4mjeseca...medju njima isto dva tjedna razlike...
Ne ova je starija ima 4ipo mjeseca...oni kaj sam uzeo od tebe su 3200do3900...oni su oko 4mjeseca...medju njima isto dva tjedna razlike...
U izgledu mesa ne vidis razliku...razlika je u tome medju rasama i hibrida kojeg si naveo je u prirastu u mesnoj masi i masi kostiju....kada se pogleda kalifornijski koji je do prije nekoliko godina bio hibrid i panonskog je jos uvijek hibrid jevelika razlika u omjeru mase mesa i kostiju tj.radman mesa.u odnosu na sarca..kod sarca je radman mesa drugaciji jer ima krupnije kosti...mladje je sladje ovde vredi..mada nit kalifornija nit panonac ne skuplja masnocu do spolne zrelosti...oko 4ipo meseca...sarac tada tek pocne za prvo rast dobivat meso...rekli bi zrelet...po kilazi je skoro isti do tad...al onda njegovo vreme krece...knindza je ekspert za orijaske sarce sigurno ce na tu temu nesto imat za rec...Uglavnom je mišljenje da su srednje rase bolje za tov radi mesa,to ima i smisla.
A kakva je razlika u izgledu i okusu mesa?
Šarci, kalifornijski, panonci..
Pa tako nesto mi ne pada na pamet da bi izigro nekog...goveda se vezu za rogove a ljudi za rec...Niste baš nešto reagirali na moju opisanu situaciju oko dogovora pa prodaje usprkos tom dogovoru, nadam se da među vama nema takvih likova koji su u stanju doslovno prevariti kupca ne razmišljajući da bi se taj kupac mogao nakon nekog vremena opet vratiti vama. Dosta sam takvih slučajeva imao da se kupci opet vrate u uzmu nova grla.
Upravo sam htio tom objavom vidjeti reakciju kupca ili prodavača od vas!
Točno 3 mjTo dosta kunica radi pogotovo sam primjetio kod bijelih. Jedno vrijeme to rade a onda vise ne. Jednostavno koda ljujaju glavom. Isto tako i lupanje zadnjim nogama. Uglavnom to nakon nekog vremena prestane . Mozda se radi o stresu ili parenju u srodstvu a da neznamo. Opet neki to rade a neki ne a iz istog su legla i iz iste prostorije sa istom hranom. Isto tako i neki savinu vrhove usiju a drugi ne. To isto kasnije nestane. Uglavnom to me vise ne smeta niti zabrinjava.
Kak ovome na slici 3 noga stoji prednja...lepi su...ovde na slici dva bas se lepo vidi kak plecke siroke...za butove da ne govorim3 mjeseca
Kolko ih bilo u leglu...ovo citam ko neka reklama zvuci hahahaha....3meseca 10kil smese ja imam 5 odraslih trecinu smese im dajem uz tritikal i jecam seno imaju stalno...tri tjedna 10kila maksimala...nadam se da su mi tri bredze one jedu ko sepeti...muzjak najmanje...a pazi sad na tog muzjaka...dobra je roba onda...mislim da ne bi smelo bit problema u X srodstvu za prvu generaciju ti su tak i tak za loncugu...lonac bu premali hahahaTaj si je slomio nogicu dok mu je sa mjesec dana zapela izmedju zice na podu. Inace ovak napredne jos nisam imal. Svi su od 3,10 do cak3,40 kg i to ravno sa 90 dana starosti. Jedna zenka ima 3,40 a najtezi muzjak 3,30 kg i to dvoje si ostavljam za daljnji rasplod. Na zalost tatu sam eutanaziral pa si ostavljam sina i njega bum paril sa mamom. Sad mi je zao jer je dal extra mlade. Mama im je samo jednom kocena i ima 5,80kg i to je sve porjeklo od kunica kojima poznam 5 generacija roditelje izlezene kod mene. Najvaznije mi to kaj rastu ko ludi i kaj su u tri mjeseca pojeli samo 10 kila smjese . Sad su samo na zobi, jecmu i sjenu. Jos dobe jednom tjedno snitu suhog kruha i nema nikakve druge zafrkancije s njima.