Tako će najvjerojatnije i biti. Krzna ću bacati, kao i sav "normalan" svijet.
E, sad... pitanja iz rubrike "današnji kunići za neznalice"... Ti hibridi (hajkom) nisu pasmina. Zapravo ja ne znam koja je konkretno razlika između pasmine i hibrida. Znam u načelu - pasmina je čista i od čistokrvnih roditelja se očekuju mladi s istim karakteristikama, a hibrid je neki kontrolirani križanac dviju ili više pasmina...
Znači li to da se od hibrida ne može očekivati podmladak istih karakteristika? Konkretno: ako kupim deset ženki i jednog mužjaka hajkom, mogu li i njihov podmladak u kasnijim generacijama koristiti za rasplod (dakako, s drugim mužjakom svježe krvi)? Ako mogu, u čemu je onda suštinska razlika u odnosu na pasminu? A ako ne mogu, onda su to kao pilići brojleri... brzo rastu, ali ne mogu među njima odabrati pet najljepših i nastaviti razmnožavanje...
Sljedeće pitanje koje me muči - ako hajkom hibridi nisu rasa, kako znam da su hajkom?! Imaju li i oni tetovirane uši i rodovnike? Ako nemaju, netko bi mi mogao prodati i mačku pod hajkom kunića... ili blatobran od FAP-a...
Eto, molim pomoć. Može li mi neka dobra duša pojasniti malo suštinske razlike između pasmine i hibrida i ako za hajkome ne postoje uredni papiri i brojevi u ušima, kako da znam da sam kupio baš to što sam želio?