Re: kupiti zetor ili ne
Koliko znam da su samo stari stari JD-i trosili cak do 30% vise u istim operacijama s istim prikljuckom na istoj njivi u usporedbi s drugim traktorima...
Sad se ta potrosnja smanjila i to da JD trosi jako jako puno su samo tlapnje, jer ne bi prolazio ekotestove da trosi toliko puno... razni katalizatori bi ga zatusili toliko da ne bi mogao raditi kako treba, a da prodje ekotest...
Americki JD traktoru su kao veliki potrosaci, a u selu sam se s covjekom posvadjao kad mi je rekao da JD 4755 u radnom danu stuce 200 litara goriva, a po njegovom IMT malo trosi... onda sam mu u usporedbu dao IMT 5136 koji ima 135Ks a trosi vise od JD-a 180Ks...
Zetor, o kojem se radi u ovoj temi, pak koliko cujem i nije neki potrosac, sve u normalnim granicama... Na svojim traktorima uopce nisam potrosnju mjerio, jer me taj podatak uopce ne zanima, posto ako se poorati mora, poorat ce se bez obzira na potrosnju... Kad u bacvi nestane, odem do pumpe i natocim i ne zamaram se sto piju ko rusi...
Po mom, jedna od zadnjih stvari koja te treba zamarati je potrosnja... Gledaj opremu, udobnost u radu i sveopci komfor u radu, kako bi sebe sacuvao... Gledaj cijenu, te se raspitaj kakva je servisna mreza za pojedini tip traktora, te cijenu i dobavljivost rezervnih dijelova, zlu ne trebalo
Kad to sve nadjes da ti pase, kupuj...
Drugi savjet ti ne mogu dati