• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupnja leđnog atomizera

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,046
I taj nije Rumunjski isto ti je Kinez. Možda čak isti motor u malo drugačijoj plastici.

O pumpi za škropivo da ne zaboravim. Povezana je spojkom na radilicu motora. Rotor joj je od loše plastike, ima jedan semering i lager. Hladi ju tekučina, škropivo. Čim ostane bez hlađenja, za cca par sekundi se rotor pregrije i postane čvarak. To je moje iskustvo s njom. Poslije sam ja sebi izradio rotor od pertinaksa, ovdje na forumu sam to negdje pokazao sve. Lakše bi mi bilo nači slike na računalu, nego sad preko moba tražiti u temi s raspravom. Ako bude trebalo budem našao i ponovio ali ne sad odmah.

O tim motornim prskalicama, atomizerima, made in Kina, jer sve takve su to. Može služiti, ali ne u reklamiranim performansama. Ja sam ih imao 4 kom. Od kvarova pamtim prisilnu zamjenu fergazera, izlijetanje sviječice u radu iz navoja iza glave, zamjenu unutrašnje "cinšpule s elektronikom", spomenuto rastapanje pumpe za škropivo, s zamjenom semeringa i ležaja i na kraju ne baš kvalitetna slavina za škropivo.
Đojstik koja ga ima je lijep, ugodan i praktičan.
I zaboravio sam, nemoguče je kvalitetno zabrtviti poklopac rezervoara za škropivo, jako je šlampavo složen na svima, ja sam navoj mazao sa tovat masti, Lis 2.

Uglavnom radi svaka u vinogradu kao metak, u voćnjaku vrhove krošnji dosegla bude samo ona koja ima pumpu.

Probajte sa talijanskom Cifareli, tako nekako se zove, nije skupa kao štil ili možda i je...

Koliko para toliko muzike dobivamo.

provincijalac

Novi član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
14
Hvala na stručnom odgovoru. Nakon tvog iskustva odustao sam od kupnje jer imam dobar dio voćaka sa visokom krošnjom (i preko 3 i pol metra). Radio sam sa susjedovim novim atomizerom Stihl 420, i to radi savršeno. Nekoliko dana nakon prvog špricanja kod susjeda su provalili u vikendicu i ukrali atomizer (pokrali sve što je bilo vrijedno). Tako da se sada snalazimo sa ručnim prskalicama. Cifarelli je nažalost tek malo jeftiniji od Stihla. Početna cijena je oko 700 Eura.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,885
Najljepše i najslađe je koristiti susjedovo, ali svemu jednom dođe kraj i onda se moraš osloniti na vlastite ruke.

Najnoviji postovi

Na vrh