Dobra generalka za 539 je oko 10 tkn, a ista cifra je otprilike i za taj fiatov motor, tako da pričat od nekim duplim ciframa su gluposti.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Ja cu ga složit kao i svi tako rade donese se motor rastavi opere .
Složi sve traje tri dana dnevnica 300 kn pa ti vidi meni dobro.
Tako svi majstori uzimaju a ovi stari slože taj motor za dan .
Pogotovo na zetoru u danu je složen na 6340 radio i uzeo 800 kn rastavio ubacio stubline komplet složio glave pa ti vidi.
Vas neko pošteno dere.
5000 do 6000 kn na 539 sve se napravi puna generalka s dijelovima i svim radom.
Tako je i mene došlo.
A ako ne vjeruješ što ti ja mogu
Ovo gore iznad ti je prvi komentar od kojeg je pocela rasprava oko generalke. Ako pogledaš raspravu možeš vidjeti da ti nas par govorimo o pravoj kompletnoj generalki sa svim troškovima a ti govoriš o necemu drugome.
Opet mi šumom ti drumom i obrnuto... Ako mi netko radi taj posel onda mu odvezem traktor i covjek radi... Znaci, skida haubu, kiler, prednji trap, odvaja motor od getribe, poskida pumpe, alternator, anlaser, kompresor(ako ga ima) i kasnije opet sve vraca nazad. Ako sam vec sam napravio sve gore navedeno, kaj ce mi onda majstor? Onda znam još skinuti karter, glavu i izvaditi sve iz bloka. Isto tako znam odvesti sve to na strojnu obradu i pumpu s dizama bošisti.
Sve ovo kaj je gore napisano traje minimum minimuma pet dana. Prvi dan dok sve rastaviš i vidiš na cemu si uopce. Drugi dan kupiš djelove i odneseš tokaru na obradu a pumpu i dize bošisti. Postoji šansa da ne treba slagati pumpu ali svejedno ju budeš odnio da ju majstor prekontrolira. Kod mene je na primjer pumpa bila rađena godinu prije generalke. Meštar ju ispital i reko da se tu nema kaj dirati jer je tocno onak kak treba biti, ali su zato ulošci na dizama morali ici novi jer su bili skroz loši, i to je bilo nekih 400 kuna valjda. Ne sjecam se tocno. Treci dan strojna obrada, cetvrti dan se sklapa motor, stavi gore i kaj još stigne i peti dan dovrši. Samo ni to najcešce nije tako pa strojnu obradu cekaš barem par dana.
Hocu reci da onaj ko radi generalku ima s tim posla barem tri - cetiri puna dana, s tim da ozbiljan meštar ne bude dal traktor od sebe dok ne odradi barem 10 - 20 sati kod njega, da se vidi jel sve u redu, da kaj ne curi i slicno. Dobro se sjecam dok sam išel još na praksu i kasnije radil neko krace vrijeme u struci da niti jedan auto nakon generalke nismo isporucivali dok nije odradil barem dva - tri dana kod nas u redioni da se vidi jel sve u redu, a tako je i s traktorima.
To je kompletan posel o kojem ja govorim, a to ti nitko ne bude radio za 1000 kuna.
Ovo kaj ti opisuješ je meni kao da doma zamjesiš kruh i onda odneseš u pekaru da ti ispeku. I to nije posel nego prtleraj u kojem cesto budeš nezadovoljan. Ako bilo kaj kasnije ne bude dobro majstor koji je slagal se bude izvlacil na to da si ti to sam montiral gore i nisi nekaj dobro napravil, i tak dalje. Ako ti sve komplet napravi i naplati onda mora odgovarati za ono kaj je radil