• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupovina polovnog IMT-a

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
mali ti kad za nekaj zapneš ti radiš sam sebi pa baš te briga kak bude ispalo ali majstor je radil za novce i daval garanciju na urađeno . Buduči da je zanat ispekel u Njemačkoj radil je kak treba i bio je cijenjen kao takav . Nijedan stroj nije isporučil dok nije kod njega odradil 20 ili više rh i neznam dali je ikad imal reklamaciju na posel osim jedne puknute klackalice (loš odljev) . Kad je šumariji složil 10 traktora i došli su na servis niti jedan nije pustil kap ulja vode ili nafte rekel je poslovađa to je posel a ne kad smo ih kupili stalno su dolazili serviseri .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Znam al treba nešto i uštediti sad danas nije da se baš bacaju novci ako je ispravno.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nekad je bolje malo stisnuti pa barem znaš da je kak treba a ne da glumim majstora pa noću razmišljam jesam sve dobro složil.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Čovječe božji, samo da bi uredio kvalitetno prednji kraj na 558 sa poslom te dođe barem 1000 kn.
Ne znam tko pametan i normalan ide radit generalku za 1000 kn?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Da, prednji trap ti bude rjetko tko radio ispod 1500 kuna, pogotovo na 558 na kojem se ne skida centralni bolcn dole, nego ga treba obrađivati na nacin da cjeli most staviš u stoj a da se nož okrece oko njega...

A da netko ide slagati generalku za 1000 kuna taj je malo pametniji..

Vrsani generalka ili se radi ili ne ako se ne radi onda je to krpanje , polugeneralka i sl znam da nema para ali onda vječno krpanje ili jednom pošteno . Nemožemo pričati o generalki ako mijenjamo samo toliko da motor ide zato se nekad znalo tko je majstor i što je posel a što je fušeraj . Ma jeb,,, generalku ako ju radi pekar .(figurativno).

To je ono kaj i ja tvrdim. Zna se kaj je generalka a kaj nije.... ili možda ne...

Najveća mi je tu glupost kad radiš generalku da mjenjaš alanser i alternator.
Čemu ako si redovno održavao i ako su ispravni.
To nema veze sa motorom a drugo je ako neko ima baš stroj u kušlusu gadnom.
Za 539 se napravi sve za 5 do 6000 kn ako znaš imalo sam.
Za 533 je već skuplje jer tu ide lanac novi zupčanik na radilicu pa se može malo više nabrat.

Ne znam kaj tebe muci, izgleda citanje s razumjevanjem... Budem ponovio po tisuciti put, možda sad svatiš.

Anlaser NE BUDEŠ mijenjao ako je ispravan, isto tako ni alternator. To sam navo kao MOGUCI NEPREDVIĐENI TROŠAK...

I evo opet si promijenio cifru. Sad si vec povisio i tvrdiš da se napravi za 5 - 6000 kuna, a na pocetku si tvrdio da se napravi za 3000 kuna. O cemu onda pricamo? Na tih 5000 - 6000 dodaj ruke, ali ruke majstora a ne prtlera koji prtlja doma u garaži, a to nitko normalan ne bude radio za manje od 3 - 4000 kuna. I došo si na cifru od 8 - 10000. Tu ti je vrlo cijenjeni forumaš MUHA, pa ga pitaj jel bi on raskapal traktor u paramparcad i sve slagal za 1000 kuna....

Covjek koji razumije neke stvari, i koji prije svega cijeni sebe i svoj rad sigurno ne bude radil taj posel za 1000 kuna

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da, prednji trap ti bude rjetko tko radio ispod 1500 kuna, pogotovo na 558 na kojem se ne skida centralni bolcn dole, nego ga treba obrađivati na nacin da cjeli most staviš u stoj a da se nož okrece oko njega...

A da netko ide slagati generalku za 1000 kuna taj je malo pametniji..

To je ono kaj i ja tvrdim. Zna se kaj je generalka a kaj nije.... ili možda ne...

Ne znam kaj tebe muci, izgleda citanje s razumjevanjem... Budem ponovio po tisuciti put, možda sad svatiš.

Anlaser NE BUDEŠ mijenjao ako je ispravan, isto tako ni alternator. To sam navo kao MOGUCI NEPREDVIĐENI TROŠAK...

I evo opet si promijenio cifru. Sad si vec povisio i tvrdiš da se napravi za 5 - 6000 kuna, a na pocetku si tvrdio da se napravi za 3000 kuna. O cemu onda pricamo? Na tih 5000 - 6000 dodaj ruke, ali ruke majstora a ne prtlera koji prtlja doma u garaži, a to nitko normalan ne bude radio za manje od 3 - 4000 kuna. I došo si na cifru od 8 - 10000. Tu ti je vrlo cijenjeni forumaš MUHA, pa ga pitaj jel bi on raskapal traktor u paramparcad i sve slagal za 1000 kuna....

Covjek koji razumije neke stvari, i koji prije svega cijeni sebe i svoj rad sigurno ne bude radil taj posel za 1000 kuna

Ja cu ga složit kao i svi tako rade donese se motor rastavi opere .
Složi sve traje tri dana dnevnica 300 kn pa ti vidi meni dobro.
Tako svi majstori uzimaju a ovi stari slože taj motor za dan .
Pogotovo na zetoru u danu je složen na 6340 radio i uzeo 800 kn rastavio ubacio stubline komplet složio glave pa ti vidi.
Vas neko pošteno dere.
5000 do 6000 kn na 539 sve se napravi puna generalka s dijelovima i svim radom.
Tako je i mene došlo.
A ako ne vjeruješ što ti ja mogu

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ima i u ovome nesto da majstori sad manje racunaju..
Jednostavno nitko vise nece raditi poljoprivredu i sve manje posla je i za njih..

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Dobra generalka za 539 je oko 10 tkn, a ista cifra je otprilike i za taj fiatov motor, tako da pričat od nekim duplim ciframa su gluposti.

Ja cu ga složit kao i svi tako rade donese se motor rastavi opere .
Složi sve traje tri dana dnevnica 300 kn pa ti vidi meni dobro.
Tako svi majstori uzimaju a ovi stari slože taj motor za dan .
Pogotovo na zetoru u danu je složen na 6340 radio i uzeo 800 kn rastavio ubacio stubline komplet složio glave pa ti vidi.
Vas neko pošteno dere.
5000 do 6000 kn na 539 sve se napravi puna generalka s dijelovima i svim radom.
Tako je i mene došlo.
A ako ne vjeruješ što ti ja mogu

Ovo gore iznad ti je prvi komentar od kojeg je pocela rasprava oko generalke. Ako pogledaš raspravu možeš vidjeti da ti nas par govorimo o pravoj kompletnoj generalki sa svim troškovima a ti govoriš o necemu drugome.

Opet mi šumom ti drumom i obrnuto... Ako mi netko radi taj posel onda mu odvezem traktor i covjek radi... Znaci, skida haubu, kiler, prednji trap, odvaja motor od getribe, poskida pumpe, alternator, anlaser, kompresor(ako ga ima) i kasnije opet sve vraca nazad. Ako sam vec sam napravio sve gore navedeno, kaj ce mi onda majstor? Onda znam još skinuti karter, glavu i izvaditi sve iz bloka. Isto tako znam odvesti sve to na strojnu obradu i pumpu s dizama bošisti.

Sve ovo kaj je gore napisano traje minimum minimuma pet dana. Prvi dan dok sve rastaviš i vidiš na cemu si uopce. Drugi dan kupiš djelove i odneseš tokaru na obradu a pumpu i dize bošisti. Postoji šansa da ne treba slagati pumpu ali svejedno ju budeš odnio da ju majstor prekontrolira. Kod mene je na primjer pumpa bila rađena godinu prije generalke. Meštar ju ispital i reko da se tu nema kaj dirati jer je tocno onak kak treba biti, ali su zato ulošci na dizama morali ici novi jer su bili skroz loši, i to je bilo nekih 400 kuna valjda. Ne sjecam se tocno. Treci dan strojna obrada, cetvrti dan se sklapa motor, stavi gore i kaj još stigne i peti dan dovrši. Samo ni to najcešce nije tako pa strojnu obradu cekaš barem par dana.

Hocu reci da onaj ko radi generalku ima s tim posla barem tri - cetiri puna dana, s tim da ozbiljan meštar ne bude dal traktor od sebe dok ne odradi barem 10 - 20 sati kod njega, da se vidi jel sve u redu, da kaj ne curi i slicno. Dobro se sjecam dok sam išel još na praksu i kasnije radil neko krace vrijeme u struci da niti jedan auto nakon generalke nismo isporucivali dok nije odradil barem dva - tri dana kod nas u redioni da se vidi jel sve u redu, a tako je i s traktorima.

To je kompletan posel o kojem ja govorim, a to ti nitko ne bude radio za 1000 kuna.

Ovo kaj ti opisuješ je meni kao da doma zamjesiš kruh i onda odneseš u pekaru da ti ispeku. I to nije posel nego prtleraj u kojem cesto budeš nezadovoljan. Ako bilo kaj kasnije ne bude dobro majstor koji je slagal se bude izvlacil na to da si ti to sam montiral gore i nisi nekaj dobro napravil, i tak dalje. Ako ti sve komplet napravi i naplati onda mora odgovarati za ono kaj je radil

Posljednje uređivanje:

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ja ne znam koji to majstor radi za 300kn cjeli dan?
Niti bi takvom dao traktor u ruke, jer očito je bez posla kad radi tako jeftino. A bez posla je jer radi loše.
Za 300kn/dan možeš dobit nekog nadničara za fizički posao a ne majstora kojem u ruke povjeravaš 5-10 000e imovine.

U ovim krajevima je uvjek bila kriza i loše (uz iznime poneke sretnije godine života na kredit), i shvaćam da ljudi nemaju novaca, ali kad se posao napravi loše ili polovično, uvjek ima nepredviđenih troškova, i što je još gore kašnjenja u radu jer je stroj neispravan kad najviše treba.
Ako se ikako može, bolje je uložiti 20 000kn jednom, pa si miran 5god nego svake godine po 3000kn, i stalno nešto kopati po stroju, uvjek nervoza, kasni sjetva/žetva/košnja jer je stroj neispravan.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Gle njemu je puna radiona stalno radi generalke a drugi zuje radi cijena.
Ja ima osobno ne bi toliko platio jer ko meni plati moje proizvode koliko vrijede o ostalo.
Tako da velim zetora 6340 u danu stubline klipove van složio ga i vozi 800 kn
Pa ti vidi

Posljednje uređivanje od moderatora:

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ok, ajde fino pitaj kolko bi došla kompletna obnova Zetora 4718. Traktor stoji nekoliko godina.
Eto ako je povoljan možda mu napravim prometa :D

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ja ne znam koji to majstor radi za 300kn cjeli dan?
Niti bi takvom dao traktor u ruke, jer očito je bez posla kad radi tako jeftino. A bez posla je jer radi loše.
Za 300kn/dan možeš dobit nekog nadničara za fizički posao a ne majstora kojem u ruke povjeravaš 5-10 000e imovine.

U ovim krajevima je uvjek bila kriza i loše (uz iznime poneke sretnije godine života na kredit), i shvaćam da ljudi nemaju novaca, ali kad se posao napravi loše ili polovično, uvjek ima nepredviđenih troškova, i što je još gore kašnjenja u radu jer je stroj neispravan kad najviše treba.
Ako se ikako može, bolje je uložiti 20 000kn jednom, pa si miran 5god nego svake godine po 3000kn, i stalno nešto kopati po stroju, uvjek nervoza, kasni sjetva/žetva/košnja jer je stroj neispravan.

A jbg, ovo mu ja pokušavam objasniti vec 5 stranica pa ništa... Ocito se radi o fušeru, a ti fušeri nam svima uzimaju kruh. Rade za cavle i još vrlo ceto loše i nekvalitetno. A ako se kaj desi, žali se upravi vodovoda..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Moj majstor uzima 100 kuna na sat,i ne možeš doći na red koliko posla ima...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A vraga i ovaj dela za čavle, taj radi po kaputu.
Vidiš da je na zeksu zgrnul 800 za jedan dan....

Za poštenu generalku na IMT traktoru u praksi treba pripremiti 10 soma kuna pa ako kaj ostane bal.
Razlike su uvjek moguće ali ne tolike kakve su se u zadnjih par strana spominjale.
Sklopovi su oko 500 po cilindru.
Oko 50 kuna vodilica i ventil pa puta koliko ih ima.
Brtvila, ulje, crijeva vode, semerinzi, membrane, sredstvo za odmaščivanje ... oko 1000.
Strojna obrada glave, bloka, klipnjača i radilice od 1000 do 1500.
Obično treba hladnjak vode.
Lamele, djelovi kvačila i semerinzi spojničkih po potrebi.
Prednji trap po potrebi.
Kontrola električne opreme i popravak po potrebi.
Ruke majstora, ako je potreban.
I jebačkih 5 dana posla od jutra do tvrde noći, plus briga kad se razrađiva te dotezanja i štelanja nakon toga.

To se Mali samo šalil.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ajd fala Bogu da si se javil konačno [emoji12]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa nek ima. Očito se naradi za te novce (ak su mu ih Podravci, u Gogovom kraju, voljni platiti).
Kolika je cijena sata u ovlaštenom auto servisu, za zamjenu filtera i ulja? Oko 150 kn/h, po normi, pa ti računaj.

No, zaboravljaš da ako je obrtnik, od toga mu ostane 40-tak posto.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ajd fala Bogu da si se javil konačno [emoji12]

U biti bi ovu temu trebalo očistiti (naročito od glupih komentara)ali s druge strane to je zvjezda vodilja budućim vlasnicima koji kupe takav stroj za jeftinu lovu da u njega treba ulupati još toliko da bi se s njim radilo.

Radije uzeti sačuvanog ili od poznatog pa prvo probati nekaj s njim zaraditi nego uzeti drlog pa odmah popravljati.
Tak ja razmišljam.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Ovlasteni auto servisi su najskuplji i u njih ne vozi svako auto,,,,A da ti neko radi na imt i da ga danas platis 140 evra,......Mislim da se razbacujete tim ciframa

Najnoviji postovi

Na vrh