• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupovina polovnog IMT-a

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
A meni se cini da je u igri žestoko trolanje po forumu...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ne mora biti trolanje,znam i ja ljude koji nažalost tako rade i misle (ili ne misle uopće).
Zimus tip ubaci nove leteće,stubline i karike,i doma malo počisti glave i klipove. Kaže "napravio sam generalku,i to bagatela".
Ne gleda ni radilicu,ni čahure,ni PVP,ni dizne,ni ventile,ni vođice,filter zraka sav raspadnut,unutra još tvorničko ulje iz 1976.
I onda počne: traktor ne radi dobro,ne valjaju dijelovi,ne valjaju trgovci...
I još k tome si radi sve sam,a znam i vidim da danas svaka šuša s šarafcigerom i dva-tri ključa misli da je majstor.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja sam im napisao koliko su dijelovi bez pumpe dizni .
A ako tko ne vjeruje neka zove od trgovina ,što sam kupovao masiva, antoš, autopoljostroj, poljojoso ,lovro,autopromet pejić.
I svagdje su drukčije cijene narućiš na par mjesta i ostane novaca u džepu

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Pa normalno da se vrtimo u krug kad nije isto generalka motora ili generalka cijelog traktora..
Meni dok netko kaze da je radio generalku, ja odmah mislim na sam motor, a ne i na mjenjac, hidrauliku, prednji trap, gume prve i zadnje i novi brisac prednje sajbe..

Zato ja volim procitati negdje koliko kosta generalka MOTORA, da se znam orijentirati dok do toga dode, dok vidim ove cifre 2-3 hiljade eura, ne znam vise kaj da mislim..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja sam i mislil na generalku samog motora sa cijenom majstora koji dođe po motor i doma ti ga doveze i sastavi.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Dobro, al ja opet nebi dal majstoru da mi mijenja vodene pumpe, ac, alternator, alnaser, crijeva, lajtunge..
Zapravo nebi to mijenjal ni sam dok god nebi crklo, ne kuzim zasto mijenjati kod generalke npr. vodenu pumpu ili ac, ako ne pustaju..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Generalka motora podrazumijeva brušenje radilice i novi ležajevi , nova pumpa vode , reparacija anlasera i alternatora , nova uljna pumpa , novi sklopovi , uređenje glave , uređenje kuplunga uređenje pvp i diza i provera ili novi kiler i termostat. Jedan dobar majstor (nažalost pokojni) je tak radil generalke ili tak ili nije radil i daval garanciju na uređeno . Njegova rečenica je bila generalka se napravi na bijelom stoljnjaku makne se motor postave tanjuri za ručak a stoljnjak mora biti čist onda je to prava generalka .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Za ono šta majstor ne promjeni neće ni odgovarati, mislim na alternator, alnaser, vodena pumpa, crijeva, lajtunzi. To su ipak stvari koje se promjene bez rastavljanja motora a nisu toliko bitne za sam motor ako su donekle ispravni. PVP i dizne, uljna pumpa, termostat itd su neka druga priča. To neznam da oče bilo koji majstor delati. Za to niti ja nebi odgovaral a kamoli majstor koji stoji iza svojeg posla.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dado majstor je daval garanciju na svoj posel i dosta sam se sa njim družil ,da kod njega nije bilo ovak ili onak on je poštival motore . Po njemu zašto da neispravna pumpa vode upropasti njegov posel i mušterijine uložene novce ili zašto da neispravno filanje ili anlaser ne zapale traktor posle generalke na ključ itd njegov posel je bil njegov ponos i dosta motora i danas radi koje je slagal 80-tih.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Generalka motora podrazumjeva kompletni motor sa agregatima .Točnije kada dođeš kupiti novi motor samo nema propeler i lamele.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Neznam čemu radit alanser i alternator ako je ispravan ako si i održavao takve stvari ne mjenjaš.
Vodena pumpa da dizne i pumpu pregledat i uredit ovisi po potrebi.
Sad su novi kileri gori od starih pa ko ga zamjeni s novim onim turskim tanak ko papir.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Tako je,pa več je pisano,a željko je lijepo to sročio,i pravo generalno uređenje motora znači da sve na i oko motora mora biti pic,pic,a tako i kiler i akumulator,instalacije,termostat i sve ostalo oko njega.
E sada postoje varijacije oko radilice i glave i boš pumpe.
Može novo može reparacija ili brušenje,sve ovisi.
Na 533 91' komplet generalka sa reparacijama kaj se moglo nas je koštala 1200maraka a mog susjeda nedavno 11000kn.
Bez lamela.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ja sam im napisao koliko su dijelovi bez pumpe dizni .
A ako tko ne vjeruje neka zove od trgovina ,što sam kupovao masiva, antoš, autopoljostroj, poljojoso ,lovro,autopromet pejić.
I svagdje su drukčije cijene narućiš na par mjesta i ostane novaca u džepu

Pa daj nam onda vec jednom tocnu kalkulaciju s ciframa kak sam ja tebi napisal, da vidimo koliko to po tebi košta. Napiši nam tocno kaj si radio i koliko je koštalo, jer si do sad dao vec tri razlicite varijante.

Dobro, al ja opet nebi dal majstoru da mi mijenja vodene pumpe, ac, alternator, alnaser, crijeva, lajtunge..
Zapravo nebi to mijenjal ni sam dok god nebi crklo, ne kuzim zasto mijenjati kod generalke npr. vodenu pumpu ili ac, ako ne pustaju..

Pa normalno da se vrtimo u krug kad nije isto generalka motora ili generalka cijelog traktora..
Meni dok netko kaze da je radio generalku, ja odmah mislim na sam motor, a ne i na mjenjac, hidrauliku, prednji trap, gume prve i zadnje i novi brisac prednje sajbe..

Zato ja volim procitati negdje koliko kosta generalka MOTORA, da se znam orijentirati dok do toga dode, dok vidim ove cifre 2-3 hiljade eura, ne znam vise kaj da mislim..

Zamisli situaciju(koja se meni desila) da primiš za vodenu pumpu i zavrtiš a ona struže unutra. Ne curi ali struže, jel bi ti to mjenjal ili ostavil? Sklopi se motor a anlaser ga više nemre okretati. Jel bi ga slagal ili kaj bi napravil? Crijeva od vode loša i napucana, jel bi ti to vracal na generalno složen motor? Termostat ako je i bil dobar valjda budeš preventivno zamjenil. A kad sam spomenuo lajtunge, mislil sam na one od niskog pritiska koji cesto znaju sliniti pa je onda normalno da i njih staviš nove da ti ne masti po novom motoru. Ništa od ovoga ne moraš promjeniti ako je ispravno ali ja sam to spomenul kao nepredviđene troškove na koje ljudi ne misle. Isto tako kad je traktor na pola kaj nije logicno staviti nove lamele i ležaj, pa i semeringe na spojnickima? Kaj se tice prvog trapa, ne moraš ni njega slagati, ali ako je motor za generalku onda je najcešce i prvi trap u banani, pod uvjetom da nije rađen u međuvremenu. I kaj budeš onda, ostavil prvi trap koji se klima ko babin zub?

Tako je,pa več je pisano,a željko je lijepo to sročio,i pravo generalno uređenje motora znači da sve na i oko motora mora biti pic,pic,a tako i kiler i akumulator,instalacije,termostat i sve ostalo oko njega.
E sada postoje varijacije oko radilice i glave i boš pumpe.
Može novo može reparacija ili brušenje,sve ovisi.
Na 533 91' komplet generalka sa reparacijama kaj se moglo nas je koštala 1200maraka a mog susjeda nedavno 11000kn.
Bez lamela.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Žali bože...

I postoji još nešto kaj ljudi zaboravljaju a također treba uracunati u cifru.. Kao prvo novo ulje u motor, i nakon kakvih 50 sati zamjena. Znaci dva puta novo ulje u motor. Novi filteri goriva i ulja kaj isto nije besplatno, i tak se nabere toga

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ovo je bila prava generalka motora :)

Oko 1600 rh do sad, možda i više, neznam kad je sat crko, ako ovak nastavi začas budemo delali opet generalku :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ako je to bila prava generalka onda mora držat malo više od 1600rs..
Do 5000rs,bi moralo sve biti na mjestu još uvijek..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa bude naravno, ja računam nek izdrži do 4000 rh to bude ok, al htio sam reći kakvim tempom nakuplja sate začas bude to došlo...jedino ako ga malo rasteretim do kraja godine ili nagodinu.
Plan je da ostane samo za fine poslove sjetve, prihrane, kultivacije, prskanje i košnja.

A sad i ore i sjetvospremač vuče i bere kukuruzu i svakaj dok treba.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jel i tebe generalka ispala 4-5000 kn [emoji4]?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Tanka špera većinom više ni na jednom Imt-u ne radi, rijetke su koje su isparavne a popravak je manje više uzaludan jer nema za to djelova. Debela je daleko bolja i kvalitetnija i u slučaju kvara za nju ima djelova i nju se da lakše popravit.
Vizualno kad ih izvana gledaš vidi se razlika, tanka je stvarno tanka i nju samo pritisneš nogom, debelu treba ručno zakrenut udesno da bi ju mogao nogom pritisnut.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Tanka izgleda kao štapiči poredani u krug i kod uključivanja ulaze u rupe debela dvije flanđe sa kronerima slikovito rupa u jednoj zub u drugoj i ulazi jedna u drugu kao spojka što i je .

Najnoviji postovi

Na vrh