Pa daj nam onda vec jednom tocnu kalkulaciju s ciframa kak sam ja tebi napisal, da vidimo koliko to po tebi košta. Napiši nam tocno kaj si radio i koliko je koštalo, jer si do sad dao vec tri razlicite varijante.
Zamisli situaciju(koja se meni desila) da primiš za vodenu pumpu i zavrtiš a ona struže unutra. Ne curi ali struže, jel bi ti to mjenjal ili ostavil? Sklopi se motor a anlaser ga više nemre okretati. Jel bi ga slagal ili kaj bi napravil? Crijeva od vode loša i napucana, jel bi ti to vracal na generalno složen motor? Termostat ako je i bil dobar valjda budeš preventivno zamjenil. A kad sam spomenuo lajtunge, mislil sam na one od niskog pritiska koji cesto znaju sliniti pa je onda normalno da i njih staviš nove da ti ne masti po novom motoru. Ništa od ovoga ne moraš promjeniti ako je ispravno ali ja sam to spomenul kao nepredviđene troškove na koje ljudi ne misle. Isto tako kad je traktor na pola kaj nije logicno staviti nove lamele i ležaj, pa i semeringe na spojnickima? Kaj se tice prvog trapa, ne moraš ni njega slagati, ali ako je motor za generalku onda je najcešce i prvi trap u banani, pod uvjetom da nije rađen u međuvremenu. I kaj budeš onda, ostavil prvi trap koji se klima ko babin zub?
Žali bože...
I postoji još nešto kaj ljudi zaboravljaju a također treba uracunati u cifru.. Kao prvo novo ulje u motor, i nakon kakvih 50 sati zamjena. Znaci dva puta novo ulje u motor. Novi filteri goriva i ulja kaj isto nije besplatno, i tak se nabere toga