• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Koliko je uopće težak takav plug?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Gogo, a ti kupuješ stroj da radiš s njim ili da ga preprodaš? :(grin):

Takve kod nas ne zovu poljoprivrednik nego mašetar :(wasntme):

Ja da imam novce, oral bi kod mene 20 godina, a ne pol sezone :8):

Naravno da ga mislim prodati nakon kaj nekaj izorem,još uvijek nisam našel baš onakav model kakav hoću...

Koliko je uopće težak takav plug?

Sigurno 600-700kg. Al je dugačak dosta pa onda nije baš lagan za nositi.

Težak je ko vrag,strašno je masivan,i piramida,i okretnica,a greda je 140x140. Na slikama ne izgleda tak veliko. A i ovaj NH kaj ga vuče je 95ks.
Težak je negdje ko moja RD s paker valjkom i hidroliftom...
A s nošenjem nisam imal problema,ide bez utega...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Milsim da paše jer je tako napravljen da nema bočne sile, zato jer je fiksni zahvat.
Da se colaža može mjenjat vjerojatno bi bila ta poluga da ga možeš zakosti kak očeš.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Kverneland F1 , trobrazni okretac, jel valja takav plug? Od opreme pretpluznjaci, produzetak na dasci, federplate

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Jel to dvije ili 3 brazde? Znas za neki dobar s 3. Ovaj sto sam gledao je na ebayu, 2000 eura
Gledao sam i ovaj sto si ti gledao za 18000, sta si rekao, kakav je?

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ovaj moj je dvobrazdni. I ja sam sebi tražil 2+1,ali trenutno nema nekaj kaj bi vrijedilo kupiti. Možda se s vremenom nekaj pojavi. Ove koji su fiksni trobrazdni nisam ni gledal,ima na Njuškalu dva komada koji izgledaju solidno,noviji tipovi,ali su od 3500 do 4000e,a ti si rekel da bi išel do 3000. Imaš link od ovog F1?

Ovaj za 18000 je dosta poderan,zadnja daska je zavijena,crtala su neka mala,ili totalo poderana,nekaj je krpan i varen,tak da je to jako rizična kupnja.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Izgleda da je maknut s ebaya sad kad sam gledao, dok su ovi moji tamo odreagirali. Sta kazes na eberhardta i gassnera?

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Visina 70,razmak 95,a godiste ne znam,ne pise na plocici. Noviji je od onog prethodnog,i svi dijelovi su na 95%. Kad budem pri kraju s oranjem,plug ide na prodaju...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ima sva 4 crtala,deflektore nema,kad su pretpluznjaci gore,ni ne trebaju. Ima produzetke dasaka,to onaj stari nije imao,i daske su duže. Trenutno je na 16",sad cu probati tako orati,da vidimo kak bude islo,uvijeti su zasad idealni,za razliku od prosle godine...

E

el pibe

Guest
Najte zameriti kaj se ubacujem u temu.Ali mislim da preveč komplicirate oko kupnje i pronalaska idealnog pluga.Za početak lakše je ako se več toliko raspitivaš dogovoriš se sa nekim kakav te određeni model zanima i nek ti posudi svoj plug potegneš par brazdi i jasno ti bude ak je to ono kaj tražiš.Ovak stalno kupuješ i mjenjaš.I kaj kad najdeš na nekaj dobro ali opet nisi skroz zadovoljan?I onda opet iščeš bolje i nakon nekog vremena shvatiš da si to "bolje"imal i da si prodal dobru stvar.Nema tu nekakve mudrolije plug je plug bitno da ga traktor more vleči i da ga znaš narihtat.I ak je spigan ili potrošen i to nije problem pravi majstor to poravna i skocka da radi ko vura.Ili ak već stvarno znaš kaj hoćeš veliš majstoru greške pa ti ga prerihta po tvojim zahtjevima i imaš unikat i plug koji radi najbolje.Pošto već nemreš najti niš kaj te zadovoljava.Mada meni je to smješno da nema takvog modela.Obično oni kaj puno zbiraju ostaneju suha q...:icon_winkle:

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ha ha El pibe baš si me nasmijal :(clap): . Ja sam prije dvije godine imal trobrazni okretač ( nebrem se sjetiti marke, žuti je bil ) i nikak i nikak ga nastelati, zivce sam zgubil sa njim , tak da je ogromna razlika od pluga do pluga. Ali ono kaj si napisal u prvoj i zadnjoj recenici, tu se slazem s tobom :biggrin:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Rekao bih da je tu vise do toga da nakon svake prodaje gogo spremi koju kunu u dzep. Dok mu to ide, zasto ne mijenjat?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Gogo cestitam na kupnji nek poore kaj treba i sretno s prodajom:icon_jook:

Najnoviji postovi

Na vrh