• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Mozeli mi neko pomoci :icon_pray:
@Savo, 45 KS sigurno može vući taj plug, djelovi se rade kod privatnih firmi u Srbiji... Hudjik, Plamen...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
SavoI: ovaj plug ima dugačke, otvorene daske. Rekel bi da se lagano vleče, ali da zahtijeva malo veće brzine. Obzirom na oblik daski, nebi rekel da je za oranje dublje od 25cm (iako slika može prevariti.
Mislim da je dobar izbor, jedino cijena nije baš mala.

Misliš ga vleči sa Štoreom?

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Da mislim ga vuci sa Storetom 404.
Meni su interesantni zbog oblika daske.
Jedan covjek mi kaze da su namjenjeni za plitko oranje.
A jeli bolje kupiti ove plugove Kverneland ili nove IMT ili Nova Mehanika a, znam da je razlika ogromna u kvalitetu.

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
@ZJ Kada kazete da plug ovaj zahtjeva vecu brzinu.
Jeli dovoljno brzo kada idem 1brzom.
Vecinom orem sa ovim plugovima 1 brzom ponekada 3 sporom ,a imam OLT Slavonac 12coli.
Razlog zbog kojeg trazim druge plugove jest sto nemogu da bacam brazdu na obalu.Normalno ne pokusavam bacati na obalu gdje veliki nagim ali svejdno uvjek mi se varti brazda. :mur:
Vjerovatno su malo nategnuti.
Kacao sam druge koji su u boljem stanju i idu dobro cak sam mogao sici sa traktora i on ore sam.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Pokušaj na nagibu povećati odnos širine i dubine. Ako ne možeš utjecati na širinu, malo smanji dubinu. Trebalo bi biti bolje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dovoljno je i trećom, samo na većem gasu (oko 2000-2100o/min).
4-ta je ionak prebrza, pa motor nema baš dovoljno snage za plug.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Naravno da bi, samo kak dugo, videl sam da imas one masne zemlje isto kak i ja, ne znam dal bi ta pera to izdrzala, nemaju nikakve upore, ili bi pukla ili bi se izravnala.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
KV rešetkaste daske su predviđene za masnu i tešku zemlju,a baš upada u oči to kaj nemaju upore,kak veliš. Piše da dobro mrve,možda baš radi toga jer federiraju?
Ali mi izgledaju opčenito nekak visoke i kratke,baš me zanima kak bi to oralo u mojoj zemlji...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,da... :D Al neću više ništa kupovati,odmah svi skaču i prosipaju mudrosti.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ti samo kupi, a ako treba ja sprobam i prenesem dojmove, gabaritno imamo slicna vozila, i slicne zemlje :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da to nije možda plug za krumpira vaditi??? Odma vadi 2 reda :D:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ti samo kupi, a ako treba ja sprobam i prenesem dojmove, gabaritno imamo slicna vozila, i slicne zemlje :)

I ako plug ne valja,kaj onda? :)
Ma dva pajdaša me već duže vrijeme pitaju za neki dvobrazdni okretač,trobrazdni odlaze u prošlost polako...

Šanana- može bit,ako je lagana zemlji,odlično bi to napravil... :)

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Zašto trobrazdni odlaze u povjest?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ako ne valja, budes ga prodal, naravno, ako resetke prezive :)
Al evo, ako te tjesi, ja lomim samo kose i malcere, plug jos nisam nijedan sraf izgubio :)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zašto trobrazdni odlaze u povjest?

Pa 100ks i 4 cilindra-nikud nikamo. Ovaj jedan ima takav traktor,i 3x12" plug,samo se muči već par godina,ako ore 25cm,ide polako ko puž,ako hoće ići brže,onda ore ispod 20cm. I kod nošenja nastaje problem. Drugi ima 100ks,i kupili su krasan plug,3x14",odustali su odmah prve godine,sreća pa imaju još jedan veči traktor... A ima ih još par u mom kraju koji oru s takvim kombinacijama,ali njih je valjda sram priznati da to ne ide baš...iz razumljivih razloga.

Ako ne valja, budes ga prodal, naravno, ako resetke prezive :)
Al evo, ako te tjesi, ja lomim samo kose i malcere, plug jos nisam nijedan sraf izgubio :)

Haha,a kak prodati ono kaj ne valja? Tu je najveći problem!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Opcenito su kod nas zemlje ugazene, bez obzira na tip tla. Nekad mozda i je islo s 3br, a sad je jeftinije zamjenit plug nego traktor ili se pocet brinut o zemlji.

Najnoviji postovi

Na vrh