• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
najbolje malo okrenuti telefon i pričekati oko Božića onda daju neki popust a sad tko je najjeftiniji valjda onaj koji ima najviše strojeva pa ima veliki rabat ili onaj koji može malo i bez papira:partyman:

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
moram se pohvaliti da za koji dan idem u tvornicu Kverneland na obilazak i demonstraciju strojeva...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
daj ubaci koju slikicu da mi ostali patimo oči i sretan vam put i dobar povratak doma:axe:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
stari lemesi su bili potroseni i nisu bas najbolje zatrpavali pretpluznjaci.
nadam se da ce sada biti bolje..
naravno, treba sada jos prestelati dubinu.

19112011467kopiraj.jpg

usporedba starih i novih:

19112011468kopiraj.jpg

B

Bobo

Guest
Koliko se vidi da ti ni daske na pretpluznjacima nisu jednake...

Al to i nema toliko veze, glavno da rade svoj posao...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hmmm, sad malo gledam slike i vidim da na tiborovom plugu su potpuno isti plazovi ko i na mom imt-u 754, a čini mi se da su i daske identične, ja bi još samo moral nabaviti original lemeše s promjenjivim špicom i taj plug ore još 20 godina, uostalom, več do sad je oral 20 god s jednim daskama, znači da je materijal extra kvalitetan.

Z

zoran070

Guest
ajmo stručnjaci dali se ovakav plug štopa u oranju kukuruzovine? jer mu je razmak između brazdi nekih 65 cm , a visina je prihvatljivih 65 cm

kve2.jpg

ovakav plug imam i ja odličan je stavio sam i 3 crtala

B

barba1

Guest
imam takav,sa tri crtala i točak za dubinu.....podesi crtala prema dubini oranja i nema da brineš za kukuruzovinu! Pozdrav!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Štopa se i nebi ga preporucio za kukuruzovinu, i kratak je i nizak, imao sam i prodo ga. Inace dobro okrece i slaze brazdu samo kod mene nije polozio s prolazniom ocjenom. Za kukuruzovinu moras imat plug min visine 75cm i razmaka medju glavama min 90cm. Sve ispod toga zaboravi. Mozes ti raditi s kakvim god pozelis plugom samo pitanje je kakav ce biti rezultat i koliko ces se namucit snjim.

B

Bobo

Guest
Ili trebas imati kombajn koji malcira kukuruzovinu, pa ces zaoravati i s 2x10" IMT plugom...

lane sam orao 10ha teblu koju je vrsio zmaj 142, no prethodno sam ju izmalcirao i na 10 ha mi je plug tri puta zastopao... Plug je 2x12"

M

MOMOSARIC2

Guest
ili najbolje predješ jednom teškim tanjiračama ko ima , isplati se ako nešto štopa , poslije toga ide ko po loju a i dosta lakše ore.

B

Bobo

Guest
A za sijanje psenice, samo razbacas gnojivo i prodjes teskom tanjuracom u dva traga i uopce ne ores...

Ne treba duboka obrada za sjetvu psenice, a tanjurati pa onda jos i orati, nema smisla, bacanje goriva. Ja sam ovu tablu radio usluzno kako mi je covjek rekao i nema problema, ali da se mena pita, daleko najjednostavnije je na kombajn ugraditi sjecku za stabljike i problem irjesen.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Re: Kverneland

http://tinypic.com/r/2z9gx1h/8
http://tinypic.com/r/72dhqo/8

Problem.....na plugu sa slike mi je pukla ova daska nosać na koji se šarafe pretplužnjaci i glave sa daskama.
Zanima me da li se to isplati variti ili samo novo može biti dovoljno jako.Gdje nabaviti najjeftinije i najbrže novo, ili možda ima negdje rabljenih dijelova.

Posljednje uređivanje:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598

Zavari, pojacaj i premjesti na zadnju brazdu da ti neide po tragu kotaca. U međuvremenu se raspitaj u interexportu ili kod ferencaka ako kvrcne opet pa da znas na cemu si...

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

Ferenčak će imati vjerojatno, ak ne nabavit će. Ja sam isto za soluciju zavari, pa probaj, ako pukne mijenjaj.

Najnoviji postovi

Na vrh