• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Re: Kverneland

Pozdrav soony-69!

Daj to nekom zavarivaču koji može napraviti zavar 1. kvalitete uz odgovarajuču pripremu. Ako dobro vidim na drugoj slici moguće je dodati i neko pojačanje kod zavara. Ako se kvalitetno odradi držalo bu dulje nego novi.

lp

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874

zavario sam tj. majstor je zavario,ali je izdržalo jedva sat vremena oranja i počelo je opet pucati iza vara.Čuo sam da je netko iz Bjelovara imao isti problem i da je taj dio našao u Austriji,ali neznam broj tog čovjeka koji je vario par puta u Velikoj čerešnjevici kod majstora.Majstor nije uzeo broj tel.
Inače kontaktirao sam i Ferenčaka , Jakopića, interexport...pregledavao na netu stranice sa kverneland dijelovima ali nigdje takav dio nema,ni u jednom katalogu.Plug bi bio model LD 85/120/9 a god. proizvodnje ne znam.
http://tinypic.com/r/2z9gx1h/8

http://tinypic.com/r/2z9gx1h/8
http://tinypic.com/r/72dhqo/8

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874

Poslao sam mail sa upitom pa čemo vidjeti.Inaće slao sam puno mailova svima koje sam našao na webu da prodaju kverneland plugove.Dobio sam jedan odgovor da se takav dio više ne može naručiti jer je plug star oko 30 god. i jedan iz Engleske koji bi mi mogao poslati kroz tjedan dana po £281.00 sterling .Ne znam šta mu je ovo sterling ali mi se čini oko 3000kn,a to mi je malo previše.I ne znam od kud ovaj ima a drugi kaže da se ne može više naručiti:mur:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

UZmi ti samo komad debele pločevine i daj je izbušiti prema ovome, zatim daj nekom na glodalici da izdubi ove udubine i gotova stvar. Malo boje i eto ga.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874

Planiram vidjeti u Rascu u Kalinovcu.Oni bi tomorali riješiti s pol snage.
Inaće dobio sam i ponudu iz Nizozemske-750 eur sa dostavom.:cool2:

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

uhaj,ak su i za novije KV plugove dijelovi tak skupi,onda se mora puno orat da se isplati... al,mozda je taj tvoj dio nesto sto rijetko odlazi,pa je zato skup...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

Slika nije neka, trese se, i zemlja je lagana, no svejedno vrijedi pogledati kako zaorava gorusicu..

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Ik8pcKAhEZE[/YT]

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387

Dosta je i velik plug, al' mi zanimljivo kak se fino sjetio staviti ovo da mu valja ispred.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

Zakaj su mu brazde odmaknute jedna od druge? Je li to posljedica preplitkog oranja u odnosu širinu brazde?

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

joj , odlično zaorava ..

pošto sam prodao gassnera , očekujem da ču nač dobar kvernerland za kejsa do jeseni

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Zakaj su mu brazde odmaknute jedna od druge? Je li to posljedica preplitkog oranja u odnosu širinu brazde?

I plitko i polako i onda to tak izađe.

Zapravo to i je oranje po PS-u!:icon_e_biggrin:

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703

Pa ja ne vidim neki problem u tome sto mu se svaka brazda vidi. Brazde su mu sve jednake, i po sirini i po visini. Lijepo sve zaorano. Jednom rijecju milina. Svidja mi se "patent" za polijeganje mase.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

Ne vidim ni ja, samo me uvijek zanima uzrok, zašto je nekaj tak kak je. S obzirom na odgovor ŠANANE izgleda da sam dobro razmišljal.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703

Struktura tla kod njega je daleko drugacija nego kod nas, pa vjerojatno nema ni potrebe za dubljim oranjem, a sta se brzine tice cak mi se i ona cini oke. Sve se lijepo okrene u brazdu i pokrije, a nije nesto brzo, traktor radi i vuce to bez imalo ikakvog naprezanja. To se zove uzivancija kod takvog posla.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ne vidim ni ja, samo me uvijek zanima uzrok, zašto je nekaj tak kak je. S obzirom na odgovor ŠANANE izgleda da sam dobro razmišljal.

Vrlo jednostavno. Svaka brazda ima svoje crtalo i ono kaj odreže do i zaore, ja čak vjerujem da je ova mas malčirana da bi je teže zaorao, ovak zemlja drži "travu" da ju plug ne nakuplja i da se ne štopa na predplužnjaku, naravno tome i doprinosi ova mala brzina oranja, tako masa ujednačeno prolazi kroz plug i ne štopa ga. A sam oblik Kvernelandove daske je takav da okreče i zameče sve:icon_weed:, uz to ide pliče (dovoljno duboko da zaore) i oranje izgleda tak da se svaka brazda pozna, a zemlaj je takva kakve je, lagana pjeskulja, uvijeti odlični i kad se to sve ukombinira dobije se takvo oranje.

Da se tu potjera proko 8-9kmh, da nema toliko te mase, plug bi raspršio brazdu i sve bi bilo jednako.:icon_blackeye:

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284

teško je to šanana.. nepotrebno teško i ova dužina do prve brazde..., uzmi si neki normalni model.. rondaflex :)

Najnoviji postovi

Na vrh