• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Naravno, sve bude prvo postavljeno na taj metalni oklop i poveznao unutra, znači nosač za dodatne utege, prednja poteznica i nosač za top-link polugu tako da se uteg fiksira u 3 točke kak treba i biti i onda nakraju to zalijem s betonom.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ima li tko iskustva s Kverneland plugovima? Recimo nešto ovakvo...

image

Znam da je to vrhunska marka,al me zanimaju neka iskustva iz prve ruke...

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Ne znam koliko si ga platio, ali sam siguran da kad ga probaš neće ti biti žao ni jedne kune koju si dao.:icon_thumright:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ma nije bio skup,a ulaganja u potrošni materijal nece biti još jako dugo na mojih 16-17ha. Masivan i težak je strahovito,ali trebao bi se lagano vuci. Bit ce proba ovih dana. Imaš li ti Kvernija?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Čestitam gogo! :icon_e_biggrin:
Plug je prva liga. Koliko vidim podešavajući je. Ako ti uz brijeg ne diže prednji kraj, nije pretežak. Kad ga spustiš težina se izgubi i zanemarivo djeluje na vučnu silu, a brže dođe na radnu dubinu. :icon_fU:
Neka te dobro i dugo služi.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Čestitam kolega :). Nek te što bolje služi :). Jel to imaš samo jedno crtalo koliko vidim? Jel teži od onog Vogela što si imao??

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Obadva crtala su,samo je ovo gornje smetalo kod utovara pa smo ga skinuli. Teži je sigurno, rama i kopčanje su puno masivniji. Može se još približiti traktoru,to ću sutra napraviti,suziti ga na 14" i onda u oranje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Sad je na 16". Necu na toliko ni probati,jer na redu za oranje su parcele iz zakupa koje nikad nisu bile orane na više od 20 cm,i još vraški tvrde.

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Solidno stanje. Nije top, ali sasvim ok. Zamjerka na kotač.
Koji je model?
Koja visina, i koji razmak između tijela?

Nije skup, Gogo ništa skupo ne kupuje.
Nadam se da će se ok pokazati, samo ga moraš dobro uštimati, a ne kao Vogela ;)

Ima gotovu ruku za mali valjak odma po oranju. Probaj potrašiti shemu i nabaviti isti, na velikim parcelama moglo bi se odlično pokazati.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kotač ponekad više šteti nego koristi,pogotovo kad je mokro oranje,pa nema pritiska na stražnji kraj traktora. Dubina se porikta na navojnim polugama hidraulike,spustiš do kraja,i to je to.
Model je L,visina 78,razmak 98,greda je 145x145mm,crtala 470mm promjera.
Ako ovo ne bude oralo,onda ne znam kakav plug mora biti za oranje,tak ste me plašili s onim Lemkenom.kak je to prosto,kak to nije plug,a plugek je bil odličan za zaoravanje,i slaganje brazde,i nijedanput se nije zaštopal. Da nije bilo tako,ne bih ga prodal u susjedno selo,još je čovjek sam izorao 1,5 jutara s njim,i bio prezadovoljan.
Valjak nebum ni probal,imam zemlje u koju možeš sijati direkt poslije pluga,i zemlje gdje RD ponekad ni u dva prohoda ne napravi finu pripremu,a velikih parcela nema,zasad...

Čovjek kod kojeg sam uzeo plug ga je vukao sa Zetorom 7745 i Claas Celtis-om 85ks, sad je uzeo Same Silver 100.6, i trobrazdnog Kvernelanda. Evo i slikice,samo je loša...

free photo upload

To je slikano kad je prvi put kačio Kvernelanda, i to kod čovjeka gdje sam ja uzeo Lemkena...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dobar plug Gogo :8):
Kverneland je super plug,dalje od njega nema..

Ali kakvo je to štelanje dubine,preko navojnih poluga traktora,to još nisam čuo ??

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Cestitam na kupovini! Bas me zanimaju dojmovi iz brazde..
Ovaj 3br mi bas ni ne lici na kvernelanda, no manje bitno.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

Ali kakvo je to štelanje dubine,preko navojnih poluga traktora,to još nisam čuo ??

Ja to razmem tak da produži topling toliko koliko je potrebno da kod željene dubine peta pluga ne pusti plug dublje. Plug se na taj način lakše vuće, ali mu treba nešto više da postigne željenu dubinu.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

Ja to razmem tak da produži topling toliko koliko je potrebno da kod željene dubine peta pluga ne pusti plug dublje. Plug se na taj način lakše vuće, ali mu treba nešto više da postigne željenu dubinu.

Sad nakon što isprobam KV,znat ću dal da se držim njega ili se vračam na Lemken... V&N više nikad,Kuhn mi baš ne miriši nešto,Overum je rijedak na oglasima,a neku egzotiku neću... Ovo nije nov plug,ali daske i pretplužnjaci su isti kao i na novima (ovisno o modela),ove daske su No.9,baš za tešku,masnu zemlju i duboko oranje,pa bi otprilike trebao pokazati sliku kompletne game.
Mislim na one vertikalne poluge na hidraulici koje imaju navoj,lijeva i desna,daju se skratiti i produžiti,kad ih dovoljno skratiš,one drže plug na željenoj dubini kad je ručica hidraulike skroz spuštena,tako je bilo kod Lemkena,samo sam ga pustio,i dubina je stalno oko 30cm...
iwanho-toplink mora biti tako složen da je plug u brazdi paralelan sa zemljom,znam što misliš,ali ne radim tako...

Cestitam na kupovini! Bas me zanimaju dojmovi iz brazde..
Ovaj 3br mi bas ni ne lici na kvernelanda, no manje bitno.

Hvala! Bude slika iz brazde... Friško je ofarban,i naljepnice su nove,ali kupac i trgovac su prijatelji,a kupac je htio baš KV,pa ga valjda nije ovaj zahebo... Colaža se štela ručno,i zahvat prednje brazde,ali umjesto poluge za štelanje bočnih sila ima hidrocilindar... Nije mi se nešto dopal,velik je,i masivan,i svi potrošni dijelovi su novi,od debelog materijala,ali je pitanje kvalitete tog materijala,original sigurno nije...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

To se tak ne radi..
Gogo je dobro napisao da u oranju na zadanoj dubini plug mora biti paralelan sa zemljom..Peta služi da se plug "upire" u nju i da ne bježi u neorano,treba razlikovat petu i plaz..
Kod oranja,poluge traktore bi trebalo stavit u plivajuči hod,ili ako je kotač u pitanju pustit plug do kraja dolje i da mu dubinu određuje kotač ako ga plug ima..ovo nije isto svugdje,na nekim traktorima radi dobro negdje ne...

Onaj plug 3br,meni sliči na Kongslide,ali nije slika nešto..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
gogo je razumio kaj sam napisal. Nazivi dijelova pluga možda nisu isti kod tebe i kod mene.
Plaz je iz debljeg lima postavljen vertikalno i oslanja se na bočnu stranu, a peta je na kraju plaza paralelna s površinom zemlje i oslanja se na dno brazde.
Možda samo netko od nas ne barata pravim nazivima pa se zato ne razumijemo.
Moguće je dubinu podešavati i na donjim polugama ako što piše gogo, ali samo s nekom kombinacijama traktora i plugova.

Najnoviji postovi

Na vrh