• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kverneland plugovi

• Temu pokrenuo kingletic
  • Datum prvog posta

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Re: Kverneland

Mislim dosta je velik plug,za traktore preko 110 ks.Moj je plug glomazan,i ja sam ga nosio i orao sa maseyom 95 ks,ide to,ali ga dosta osijeti,tak mislim da bi i tebi ovaj bio pre glomazan.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Je težak i star...ali dečki takva je i cijena, "povoljna" :)

same1993

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
154

Ma nije taj plug za tvoj traktor..to je za traktore 120-130ks...a kod mene rade i po 150-160 ks traktori s takvim plugom..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

A što nebi bio....??

Visina je 70cm, to može proći. Ako bi baš puno štopao u jakoj kukuruzovini, predplužnjaci dole i pravi deflektori gore i opet dobro. Mada sumnjam pošto su ovo veliki predplužnjaci.
Najviše mi se sviđa to kaj je 2+1, znači, dok je loša godina 3. brazda dole, crtala se prešerafe na 2. brazdu kao i nosač kotača, staviš ga 2x16" i pičiš.
A u 70% našeg zemljišta vučem 3x14" bez problema, Kverneland je to dečki. Napred 300 kg utega i nosi ga, netreba divljati, samo lagano.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387

Vjeruj mi kad jednom netko namjesti colažu više je ne mijenjaš...
Nikom se neda tolko šarafit, ali 2+1 je super...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ma ja kupujem ovog ljeta plug.
Pa dok malo bolje razmislimo i razmotrimo situaciju dođem do zaključka da za iste novce mogu kupiti okretača i ravnjaka.
Recimo M1020 ravnjak u odličnom stanju gotovo da nema ispod 20.000 kn, a onaj Kverneland bi bio i ispod tog iznosa. A ima još hrpu plugova za 2500€ okretača kojih bi se isplatilo kupiti.
Jednom dok se kupi okretač ravnajk odlazi u zaborav.

Posljednje uređivanje:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649

U pravu si Kolega,kupi ga i iči će to samo uteg stavi na samu.Nemoj se bojati pretplužnjaka,pa meni se nikada oni nisu štopali ako je pravilno nariktan,on mora imati dubinu.Kada jednom kupiš okretača,ravnjak ide u zaborav.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Šanana, možda onakav kuhn kakvog ima Mike, ono je lakši plug i radi sasvim dobro. Sigurno bi se dao naći jedan 2+1 u solidnom stanju i za solidne novce. Izbetoniraš uteg kakvih 400 kg i maži, nebi nikakvih problema imao u svojim zemljama.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma gledam, pratim, tražim...ima jedan huard žuti sličan k tvom, također nije puno novaca, no ima vremena do ljeta/jeseni da nekaj naleti dobroga pa da se kupi.
Kaj se tiće utega, imam več sve u pripremi, imam bocu od hidropaka oko 70l, ona bude puna betona, a napred bude ploča-nosač za utege, znači po potrebi samo dodam utega koliko bude trebalo.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
A utege ćeš kupiti?? Zar ti nije jeftinije izbetonirati uteg kao što je kolega Belec sebi napravio, samo manji??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa bude betonski uteg u metalnom oklopu, znači on bude oko 200 kg i na njega ću navariti pločevinu na koju se mogu još dodatno postaviti utezi od IMT-a kojih imam doma nekoliko.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Računaj na to da m3 betona ima oko 2400 kg, bar sam taj podatak našao na netu.:icon_scratch:

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pošto imam samo tu jednu bocu od hidrofora doma, dok napravim kopčanje na nju i napunim ju s betonom budem ju izvagao, pa koliko stisne, stisne, ali nebude previše, pošto je relativno mala.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Pa ne mora biti metalna posuda izvana, dapače.
Napravi obrniti T za kvačenje, stavi ga u šalung i zalij tvrdim betonom. Prije toga postaviš nekaj armature unutra. Šalung obloži najlonom, malo izvibriraj čekićem i uteg bude izgledal ko čelični. Pofarbaš ga bojom za beton i eto.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Znam, naravno da nemora, no mene je strah da bude uteg kroz neko vreme sav izrauban ako nebude u metalnom oklopu :), eto, nikaj drugo.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Znam, naravno da nemora, no mene je strah da bude uteg kroz neko vreme sav izrauban ako nebude u metalnom oklopu :), eto, nikaj drugo.

Ako ti je to tak bitno onda uzmeš tablu lima od 2 mm i sam si oblikuješ uteg kak očeš, malo ga spopantaš da se ne napuhne dok betoniraš i eto ti metalnog utega:icon_butt:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Belec je svojeg radio u drvenom kalupu, zabetonirali su metalnu konstrukciju unutra, ali moraš oprezno s njim, da udariš negdi odma taj dio odpadne. A ima ga oko 800 kg, možda i više.

Najnoviji postovi

Na vrh