• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lamborghini

<zetor>

Dobro znana faca
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
591
I mene zanima ovaj traktor.
Jel ima neko ili zna nekoga, kako su se pokazali?
Jel to Deutz u bijeloj boji ili?
Koliko mi je rekao Danijel iz Samea (isti vrag) sve se "limarija" i kabine je isto ona je jedino iz Turske. Meni jako interesantan traktor.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,465
Deutz je Lamborghini, a ne obratno ;)
Ne kužim ovo.
Jel ima onda kakve razlike između Deutza, Lamba i Same-a; tu mislim na motor, mjenjac i hidrauliku?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,584
Svi do Agrotrona su Same traktori, proizvode se u Trevigliu u Italiji, neki modeli u Turskoj, s turskim kabinama, najmanji modeli su indijski...
Od Agrotrona na dalje Deutz (u svim bojama), proizvode se u Njemačkoj.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,465
Jel bi to onda vrijedilo kupiti ili?
Baš ovaj Lambo kojega je kolega postavil, 95 ks.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,014
U pitanju je Lamborghini 956 100. Prije tjedan dana rođak kupio rd. Išao mu malo objasniti kak se sa njom radi, jer on nezna ništa oko toga. Tada je normalno palio i ugasio kardan. Jučer više nemože upaliti kardan. Između tog vremena nije ništa radio. Hidraulika normalno radi. Poluga za paljenje i gašenje kardana odrađuje, nije se ništa odkopčalo. Od kud krenuti i šta još provjeriti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,584
A volan? Ima li još koju hidrauličnu komadu (prednji pogon, špera npr.)?
Uključivanje kardana (i ostale servo komande) su na povratnom vodu volana.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
568
A volan? Ima li još koju hidrauličnu komadu (prednji pogon, špera npr.)?
Uključivanje kardana (i ostale servo komande) su na povratnom vodu volana.
Meni se čini da je to malo stariji traktor, tako da nemam pojma kako je tamo to riješeno. S obzirom da je spomenuta poluga za uključivanje - čini mi se da je uključivanje mehaničko. Treba voditi računa koliko brzina kardana ima (recimo 540/1000/540E/1000E) i da nije možda slučaj da je koja od tih dviju poluga (ako ima dvije) ostala u neutralnom položaju. Moj silver ima jednu polugu za izbor brzina kardana u kabini traktora, a druga je vani sa lijeve strane - pristupa se k njoj sa zadnje strane. Ako je bilo koja od tih dviju poluga u srednjem položaju - kardan se neće vrtjeti kada ga uključiš na gumb u kabini. Naravno na ovom traktoru to može biti potpuno drugačije riješeno.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,014
Sve drugo radi recimo normalno. Napisao sam da je sve mehanika. 540/1000 kardana ima sa zadnje strane traktora i to pod rukom osjetim da uzubi zubčanik. Znači nije do toga, barem mislim da nije. Ručica za kardan ima u kabini sa desne strane uključeno i isključeno. Kad pokušavam upaliti ili isključiti ne osjeti se nikakov otpor ili nešta. Ali glupo mi je da je palio i gasio prije tjedan dana normalno. Na kojem principu se pogoni taj kardan? Jel to direktno preko zubčanika ili preko kakvih lamela?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,584
Lamele u ulju s hidrauličnim uključivanjem.
Da nije pukel neki štift na nekoj od poluga?

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
568
Da li možeš kardan okrenuti rukom? Osjetiš ima li kakvih otpora? Da li kardan možeš okrenuti rukom kada je motor ugašen/upaljen, ima li tu razlike?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,014
Može se okrenuti. Ide malo teže ali se okreće. Jedino kad ručicu za izbor brzina kardana izbacim na sredinu onda ide lagano. Kad ubaci 540 ili 1000 onda ide teže.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
568
Na mojem traktoru (same silver) PV (priključno vratilo) možeš rukom okrenuti samo kada motor ne radi (kočnica PV tada ne drži - jer nema pritiska ulja), kada motor radi - PV je doslovno zakočeno i ne možeš ga okretati rukom. Ako postoji kočnica PVa (a onda se u principu uvijek ugrađuje kada se PV uključuje hidraulički pomoću niza lamela) PV se ne bi trebalo moći okretati kada motor radi (ako je PV isključeno). Na nekim traktorima kočnica drži priključno vratilo zakočenim i kada motor nije pokrenut.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,014
Traktor je došao tako da je kardan cijelo vrijeme vrtio i da, nije se moglo okrenuti rukom vratilo. Morali smo isključiti kardan zbog kardana na rd. I par puta uključio isključio i sad neće nikako uključiti. Šta onda sad raditi? Po tome svemu ako se kardan pali preko uljne pumpe i lamela može biti da je pumpa crkla, nema dosta ulja jer mu malo curi na spojkama kiper ventila ili je filter zaštopan.? Gdje su ti filteri.? Navodno da ima neki mali filter koji može raditi probleme.
Screenshot_20260308_072507_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg
To bi možda ovak nešta bilo samo neznam gdje se nalazi

Jozamajstor

Novi član
Tu od
10 Svi 2020
Poruka
18
Ako se je kardan uvijek vrtio onda su lamele od kočnica kardana poderane.Da sam ja na vašem mjestu prvo bi prvo bi provjerio dali uopće ima napona na konektoru od elektroventila od kardana kada se uključi kardan ako nema napona onda je greška u električnoj instalaciji.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,584
Majstore, taj traktor nema elektroventile, već se kardan uključuje ručicom koja upravlja ventilom.

@dado6340, to je u osnovi Same Laser 100 (mislil sam da je mladi). Taj bi trebal imati zasebni spremnik ulja za volan?
Onda se kardan uključuje tlakom ulja hidraulike, reda 10-tak bara. Nemre pumpa biti kriva, jer onda ni hidraulika ne bi dizala.
Prije da su lamele potrošene.

Na vrh