• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lamborghini

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,017
Može biti da su lamele ali da je to umrlo tak odjednom ? I gdje se nalaze te lamele? Našao sam neku sliku da su lamele odmah na kardanskoj osovini ako je to takav tip

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,208
Onda se kardan uključuje tlakom ulja hidraulike, reda 10-tak bara. Nemre pumpa biti kriva, jer onda ni hidraulika ne bi dizala.
Pretpostavljam da onda taj traktor ima isto uključivanje kardana kao moj.
To znači da kardan ima svoje vlastito hidrauličko kvačilo s više lamela i može se uključiti čak i kada se traktor kreće, preporučeno je sporo kretanje.
Da, postoji mogućnost da su se potrošile lamele kod kolege.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
569
Ako su se potrošile lamele - onda promijeniti sve lamele, a obavezno odmah i o ringove klipova koji to isključuju/drže uključeno. Kako je traktor stalno vrtio kardan - očito da je bilo neispravno već prije. Mislim da postoji i domaći video kako se to otprilike radi......:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,587
Pretpostavljam da onda taj traktor ima isto uključivanje kardana kao moj.
Nema.
Tvoj nema zasebno ulje za volan, pa je upravljanje preko tlaka ulja iz povrata volana...ali je način uključivanja isti.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,017
Gdje se nalaze te lamele? Ovo sam gledao ali to je noviji tip traktora.
Da to možda je izgleda ovak jer izvod za kardan je jao na ovoj slici Screenshot_20260309_104003_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh