svaka čast
kome? Zašto?
svaka čast
kome? Zašto?
pozdrav svima:!:..u planu imam kupit lamba od 110-130 ks..treba mi za malo teže poslove kao sto je oranje i baliranje..kad ovog kupim fendt ce samo terat miksericu i kosit travu..koji preporucate model??
znas mozda koja bi bila cijena sa mjenjacem 40+40, ogibljenom osovinom i 50 km/h??
Mislim da imaš malo previše nula kod cijene Daj malo podataka o njemu, ne loši traktori. Stariji je model i sve mehanika, lako za popravljat i ne skupo održavanje.
To je kod jednog i drugog ista stvar samo se različito zove SBA(kod talijanskih serija) a ASM(kod njemačkih)
Dakle to je automatsko uključivanje i isključivanje špere i prvog pogona. Znaci ako s volonanom skrenes za 15° špera se automatski isključi, kad vratis volan ravno opet se uključi, a kod prvog pogona kad postignes brzinu veču 15 km/h pogon se isključi, a kad smanjis opet se uključi.
Uključivanje špere je jako dobra stvar kod oranja, uključiš i radis, netrebas svaki put kad spustis plug opet uključivat.
Ove postavke stupnjeva i brzine kod koje se isključuje pogon i špera mogu se podesit preko kompjutora od servisera.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=8_1z71qxPXg&feature=related[/YT]
Smije biti ukljucen, zato je i napravljen ASM, to sto trzne je normalna stvar, mozda bi trebalo smanjit stupnjeve zaokreta kod kojeg se iskljucuje pa bi mozda manje trznulo.
Kako si zadovoljan traktorom?
Lijep strojček, baš za van iči:lol: