• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lanci za vaše motorne pile

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Ništa te ne košta da pitaš u trgovini jel mogu isporučiti s kraćom vodilicom. Naravno, ako tebi to odgovara.
 

Cedar

Član
Tu od
27 Svi 2020
Poruka
61
Za slabiju (Makitu EA3600) bih svakako pitao za kraću vodilicu jer u ponudi postoji i s kraćom vodilicom (35 cm), al za jaču (Oleo-Mac) su navedene vodilice od 41 i od 46 cm pa ne vjerujem da bi to prošlo zbog garancije.
Al za OM ne brinem. Većina (ili svi) uz takve motore kao osnovne nudi vodilice od 38-41 cm, a OM ima okretni moment veći od Makite EA4300 i Husqvarne 450e pa se vjerojatno neće mučiti, pogotovo ne za ono za što će meni koristiti.

Pitanje o lancu stoji i dalje.
Koji?
Oregon vulgaris po specifikacijama pile pa koji god, bez razmatranja oblika zuba ili...?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,395
Nemoj kupovati Carlton. Radi 30kn uštede dobil buš lošiji lanac.
 

Cedar

Član
Tu od
27 Svi 2020
Poruka
61
Fala!
Čitao sam malo o tome pa si mislim: "Kolko ja pilim i kaj... :rolleyes:"
Trgo-Agencija nema drugo. Odlučio sam simbolično kupiti nešto kod njih jer je forumski kolega bio vrlo susretljiv dok sam gnjavio oko pile, a na kraju sam kupio Oleo-Mac.
Kupit ću oštrač, al gledam kaj bi mi još dobro došlo.
 

sonofanarchy

Član
Tu od
9 Lip 2019
Poruka
42
Je tko naručivao one šablone za brušenje konjića ili kako se zovu oni zubi s aliexpressa ili ebaya , a da valja? Dosta je skupo kod nas. Za 3/8 mi treba.
 

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
Poz forumaši i dorumašice, dali imate problema sa istezanje stihl lanca? Ja za svako pilenje moram natezati ga iako bio nastiman, za sto se rasteze?
 

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
Nije uvijek na oštrim i stegnem sve po ps, i uvijek se rastegne i to toliko da nekad kratim lanac... Ovo je 3.lanac i svaki se rasteze da je to nevjerojatno... I to na 2 razlici te motorke
 

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
Ma znam 1/3 zuba van vodilica se pridrzi prema gore,sve to štima i sve odgovara ali se rastegne uvijek il na drugom većem korištenju... Na jednoj pili moram zupčanika mjenjat pa mozda je do toga a na ovoj starijoj je zupčanika još ok... Kad istroši lanac kupit cu neki drugi oregon il nesto pa da vidim u čem je stos
 

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
915
Uzmi ti oregon. Bolji su mane se tupe i ne istežese. I men je to bilo kod stihla.
 

dankec1912

Član
Tu od
11 Lis 2019
Poruka
53
Ovo je osobno iskustvo, ne generaliziram. Stihl lanac mi se pokazao izdržljivijim u piljenju u kontekstu "dulje oštrine", kao da su rezni zubi tvrđeg materijala (ne pišem o vidia lancima). Oregon, kao da se prije istupi, no opet ne rastegne se kao stihlov.
Na Stihl MS660 znam između rezervoara redovno zatezati stihlov lanac, a rezeroar ne potraje dugo. No, opet, ne možemo uspoređivati stihl i oregon sa npr kineskim lancima koji se bome znaju razvuči da se više ni ne daju napeti..
 

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
Ja ne rezem puno, ali rasteze se stalno, da rezem cjeli dan mislim da nebi mogao ni spanat lanac vise... Sljedeci cu kupit oregon pa da vidim
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,312
Meni na ms 661 sa njegovom orginalnim lancem ne rasteže se. Doduše nemam ju dugo, tek godinu dana i par drva sam srušil ali uvijek za dvije prikolice narežem i nisam trebao napinjati.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,312
Bome kolko košta morala bi i sama da radi, uvijek sam si želio pravu stvar i sad ju imam. Pitanje je samo do kad bum mogal s njom i e bum imal kaj ak mi prije sve ne pokradu.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
jocc,
sad si me zmislil jednog vica o drvosječi. Ak te zanima pogledaj temu vicevi.
 

Najnoviji postovi

Na vrh