• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lanci za vaše motorne pile

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
U nabavci sam lanaca za motorke,,treba mi 6 komada..E SAD sta uzeti,,dosada sam koristio Oregon ali mi se zadnja tura nije pokazala bas nesto ili sam naletio na takvu seriju. Kako su vam se pokazali stilovi,,,husqvarnini ili windsor lanci da probam sa nekim drugim proizvodjacem

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Koriste li neki od vas Carlton lance?
Kakvi su se pokazali u odnosu na Oregon, Stihl ili Husquarna?

Naručujem neku robu iz Trgoagencije pa bi usput uzel jedan lanac 34 zuba (45 cm vodilica). Carlton je 120 kn, a Husquarna 150 kn. do sad sam koristil oregon, ali njega nema u Trgoagenciji.

Vaša preporuka je?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Imam ja jednoga, jer je bil jeftiniji 50-tak kn od Oregona.
OK je, ali nije prva liga. Meni ni ne treba bolji za ono malo kaj režem.

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Ja sam sad poce koristiti ne no name,,,nista na njima nepise a duplo su jeftiniji..Jedan zub 2kn i nisu losi..Naravno nisu za profesionalnu uborabu ali posluze...

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja sam po preporuci uzeo Carlton jer je kao jeftiniji, usparal sam 20kn ali sam potrosio zivaca. Moj dojam je da je premekan, gdje god se on tupio i zajebavao Stihl je rezao.

Bendelja

Član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
153
U Cometu je bilo a sada ne znam da li ima lanaca sa tvrdim vrhom cijena strašna ali sam čuo da se isplati posebno za vitlana drva. Ima i u trgovini i servisu Babić u Bj.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Dali je netko radio tj.probo radit sa lancima stihlovim kupljenim u njemackoj,el ima razlike?

Bendelja

Član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
153
Ja nisam ali je prijatelj imao iz Njemačke i ima razlike definitivno. Carlton i Wondsor su dobri za rezati tortu a to sam probao i nikako na zelenu granu sa njima tako da sada koristim Oregon, Stihl ili Husqvarna na šta naletim. Ovi su premekani a od ove trojke isto zavisi na što se naleti. Jednom su jedne boje drugi put druge boje i sl.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Ako su kupljeni u njemačkoj nema boljih.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nedavno sam kupio STIHL lanac u Bosni 30 zuba, 80 kuna. Napravila bliže 15 metara bagrema i dalje reže ko novi. Prije toga kupio kod nas isto STIHL i na 15 metara bagrema jasena i hrasta eno ga pri kraju.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Probaj pitat u nekom servisu. Čist sumnjam da ga imaju u PeveX-u😆.
moral sam😂Pevex😂
Al savjet stoji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Stjepane,
hvala na prikazu različitih oblika. :ppozdrav:
Uvijek sam do sad koristil desni oblik. Brusim strojno i ne vidim neki problem. Jako pazim da je drvo koje režem čisto, čak okoram na mjestu prereza. No dogodi mi se da potegnem po zemlji (odmah se malo pozna na oštrini), ili po kamenu (trenutno se zatupi). Zato uvijek imam sa sobom rezervni lanac. Ručno brušenje mi baš nejde. Pokušal sam nekoliko puta, ali uvijek je pila nakon mojeg ručnog brušenja podrezavala.
Znaš li malo detaljnije opisati o kakvom smanjenju kvalitete rezanja se radi kod lijevog oblika?

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Čovjek se puno bavi šumom i veli da kamen ili zemlju manje osjeti ovaj zaobljeni,ja sam ih imao prije iz Njemačke ,ali nema više i bili su bolji....

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ja vam se ne bavim puno šumom,(prije sam radio puno više drva pa mi ni kalač netreba koji se prodaje u rubrici -ponuda),samo za ogrjev,,,,ali takav lanac je cca 450kn,,dali može zamjeniti 3 obična???Oregon sam našao u Croatiaprometu za 120kn(plavi zub)to ću uzeti pa vidjeti kakav je.....

Cedar

Član
Tu od
27 Svi 2020
Poruka
61
Eto mene i ovdje :D
Bliži se kupovina pile.
Uzet ću još jedan lanac.
Pila/e na sebi ima(ju) vodilicu od 40 cm.

Jača pila ima 39 ccm, 1,9 kW i oko 2,7 Nm, a motor se vrti do oko 12 500 o/min
Na njoj mogu doći lanci:
3/8''x.050'' Special, 91 PX.
ili
.325''x.050'' Microlite, 95 VPX.

Slabija pila ima 35 ccm, 1,7 kW i oko 2 Nm, a motor se vrti do oko 13 000 0/min
Na njoj dolazi lanac 3/8''x.050'' LP, 91 PX.

Koji dobar lanac uzeti za rezervu u jednom, a koji u drugom slučaju?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Cedar,
imam pilu 3,1 kW i mač 45 cm. Svi koji se razumiju u pile mi preporučuju da kupim mač 38 cm za tu snagu. Tvrde da se bu pila jako rasteretila, a rezanje ne bu niš sporije. Naprotiv.

Smatram da za pile koje gledaš ne bi trebal mač biti veči od 32 cm

Cedar

Član
Tu od
27 Svi 2020
Poruka
61
Sve je to u redu...
Nažalost, mislim da mi u trgovini neće uvažiti tvoje argumente.
Ne planiram kupovati još jednu vodilicu...jedino ako imaš kupca za set koji dođe s pilom.

Najnoviji postovi

Na vrh