I meni a jbgPlače mi se😢
Pa ideja je i bila lakše brušenje nego običnog lanca. E sad...Zanimljiva kombinacija, treba provjeriti možda je zbilja odličan lanac. Nekako se bojim da ga je problem nabrusiti.
Krug je savršen ali u ovom slučaju ipak nijeJa bi rado probal ali nemam taj kapacitet..svejedno mislim da je to porez na bedake kak mi to zovemo.
Jer ako poznajemo geometriju oštrice ,leđni i grudni kut onda znam da upisan šesterokut ne može pobjediti krug..i da mi bacaju piljevinu u oči..i to oni od banzeka ..sitnu ko prašina.....to izgleda kao da su dizajnirali influenseri a ne inžinjeri
Krug je savršen sam po sebi to je pitagora odavna dokazao.
Malo treba poznavati konstrukciju alata, uglove rezanja i ostale osnovice. Onaj ko to poznaje nema potrebe da gleda bilo kakav video. Moja stav je odavno da nikakav oblik zuba nije revolucionaran i nemoze imati nikakvu razliku.Krug je savršen ali u ovom slučaju ipak nije...Kvadratni način brušenja (onaj tko zna) povečava brzinu za otprilike 40% naspram tvorničkom zaobljenom , a time i znantno smanjuje trošenje materijala..ako neko ima volje gledat, poučan video.
Naravno da ne 😁Da li ti oštriš ovako?
U predhodnom si naveo da je razlika 40%, sad u ovom 10%, kad bi se susreli sa pilama da ilusporedno rade nebi bilo ni tih 10%.Hexa je sigurno među boljim lancima, dal opravdava cijenu to svaki za sebe zna😉
@smilan nisam mislio na trošenje zuba već općenito cijele pile.. Veliš da nemože oblik zuba praviti razliku... Hexa se deklarira 10% brže naspram RS lanca prema Stihlu ... Ovi dečki sa svojim načinom brušenja još više..