I meni a jbgPlače mi se😢
Pa ideja je i bila lakše brušenje nego običnog lanca. E sad...Zanimljiva kombinacija, treba provjeriti možda je zbilja odličan lanac. Nekako se bojim da ga je problem nabrusiti.
Krug je savršen ali u ovom slučaju ipak nije ...Kvadratni način brušenja (onaj tko zna) povečava brzinu za otprilike 40% naspram tvorničkom zaobljenom , a time i znantno smanjuje trošenje materijala..ako neko ima volje gledat, poučan video..Ja bi rado probal ali nemam taj kapacitet..svejedno mislim da je to porez na bedake kak mi to zovemo.
Jer ako poznajemo geometriju oštrice ,leđni i grudni kut onda znam da upisan šesterokut ne može pobjediti krug..i da mi bacaju piljevinu u oči..i to oni od banzeka ..sitnu ko prašina.....to izgleda kao da su dizajnirali influenseri a ne inžinjeri
Krug je savršen sam po sebi to je pitagora odavna dokazao.
Malo treba poznavati konstrukciju alata, uglove rezanja i ostale osnovice. Onaj ko to poznaje nema potrebe da gleda bilo kakav video. Moja stav je odavno da nikakav oblik zuba nije revolucionaran i nemoze imati nikakvu razliku.Krug je savršen ali u ovom slučaju ipak nije ...Kvadratni način brušenja (onaj tko zna) povečava brzinu za otprilike 40% naspram tvorničkom zaobljenom , a time i znantno smanjuje trošenje materijala..ako neko ima volje gledat, poučan video.
Naravno da ne 😁Da li ti oštriš ovako?
U predhodnom si naveo da je razlika 40%, sad u ovom 10%, kad bi se susreli sa pilama da ilusporedno rade nebi bilo ni tih 10%.Hexa je sigurno među boljim lancima, dal opravdava cijenu to svaki za sebe zna😉
@smilan nisam mislio na trošenje zuba već općenito cijele pile.. Veliš da nemože oblik zuba praviti razliku... Hexa se deklarira 10% brže naspram RS lanca prema Stihlu ... Ovi dečki sa svojim načinom brušenja još više..