• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Landini

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,576
Ako ovako izgleda senzor, između stopica skines malim sarafcigerom plastiku sto je zaliven sarafic i odvrnes-zavrnes da ti na leru ne pali lampicu.
1000042894.jpg

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
559
Je šefe, moj čak ni nema poklopac, ali problem je što na taj način nemam signalizaciju imam li dovoljan tlak.
Trebala bi se paliti na 9-10 bara, a ispod 17 bara nebi trebalo raditi ništa. Rastavil sam ja njega, podmazal i namontiral par puta dok nisam postigel da ne pali na ler gasu. Ali kad sam dal gas i pustil, opet ju je zapalil.
Moram ga mijenjati jer me ta lampica živcira. A tražim alternative, jer je originalni 190eura. A na takvom je mjestu, da sam potrošil kletvi za dvije naredne godine dok sam ga montiral. Sa nataknutim stopicama je previsok i nemrem ga našarafiti, a poslje deti stopice je umjetnost.

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,160
Ima ko ideju što bi moglo biti s hidraulikom na landiniju.
Izvodi ne funkcioniraju .
Nekako mi s pumpe slabo ulje ide.
Nov filter kupit u traktor servisu,nova pumpa razvodnik repariran.
Sva crijeva nova stavita.
Ventil zamijenite gumice .
Više nemam ideje jel ima što ispod poklopca da neće da radi .
Dođe mi da ga zapalim

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,160
Evo mislim krivca neko skidao gumice na cijevi glavnoj i nije nove stavio nego zaljepili.
Ulje slabo na pumpu išlo van.
Sad probat nabaviti gumice .
Svašta se danas majstorom zove.
Sad razmišljam dali odmah i gumicu na cilindru hidraulika da stavim novu

IMG_20241027_111305.jpg IMG_20241027_111413.jpg IMG_20241027_114205.jpg IMG_20241027_103727.jpg

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
559
Pozdrav. Jučer mi se dogodila situacija koju ne mogu objasniti. Prilikom rada u šumi, traktor mi je počeo bijelo dimiti, jako, jako. Stal, dignul haubu, i videl da mi je štangica mjerača ulja malo izvađena i ulje je tu bacal. Gurnul ju nutra, i više ne dimi. Može mi to ko objasniti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,720
Baš ne kužim odakle je izalazil bijeli dim.
Štangica mjerača i dim nebi smjeli imati nikakve veze jedno s drugim, ali, ako je kompresija u karteru izbacila tu štangicu van onda to nije dobar znak.

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,160
Evo malo veselja sve novo do sad pa budemo i njega stavili 1500 eura ode na hidruliku .
Ovo bude prvi i zadnji landini u dvorištu.
Opet ovi su puno jeftiniji od traktor servisa Jakopića Ferenčaka i ostalih za orginal dio
IMG_20241104_141309.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,399
Da si kupil MF-a, koji je pofarbani Landini, isto bi ti bilo...zapravo možda i skuplje.
Kod svih dijelovi koštaju papreno. Pogledaj on line, možda se da najti jeftinije.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,987
Svi traktori se kvare,pa nemoj tako gledati...
Bilo koji zapadni traktor bi te koštao isto ili više za te dijelove,a ipak je sigurno ugodnije raditi sa landinijem nego s karikiram tomo vinkovićem..

• Like
Reactions: ZJ

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,307
Možda da si detektirao uzrok problema prije nego kaj si počeo mjenati i reparirati sve....

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Tko se ne može pomiriti s cijenama, najbolje mu je da ostane na imtu. Meni je recimo još gore kad za zetora dijelove plaćamo kao da je u pitanju neki zapadnjački traktor. I štoviše, cijene traktora i dijelova općenito nisu pravi problem, problematično je stanje domaće poljoprivrede koje ne dopušta financijski da održavamo naše traktore bez da uzimamo svojoj djeci od usta, a još manje da si kupujemo nove strojeve koji nam zapravo trebaju i ekonomski i u svakom drugom pogledu spadaju u opravdane troškove.

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,160
Možda da si detektirao uzrok problema prije nego kaj si počeo mjenati i reparirati sve....
Ma neko je prepravio pumpu .
Pa stara crijeva pa fiht masa na gumicama na kraju sam sve orginal novo kupovao.
S tim da sam sitnice samo radio i sad farbanje 4 tisuće eura ode ko dobar dan.
Budemo vidili iskreno me razočarao kvaliteta loša .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,399
Nema to veze s Landinijem, već s (iz)rabljenim strojevima, kakve si mali uglavnom mogu priuštiti.
Čisto da znaš, i s novima ponekad nema sreće, a onda je frustracija još veća...

Najnoviji postovi

Na vrh