M
MOCO
Guest
pa u nekoj državi kakva bi se meni sviđala, sada bi ministarsvo pojačalo na granicama kontrolu tog "još jeftinijeg" mlijeka
Je ali ne uvozi konzumno mlijeko i ostale mliječne proizvode mliječna industrija nego trgovački sektor. Do sirovog, evaporiranog, prah mlijeka se teže vani dolazi kada znaju dan nam je potrebano (špekulacije su krenule, to sam već prije napisao)Da, i tako ovi iz Dukata imaju obraza čak izjaviti da će još više uvoziti jeftinije konzumno mlijeko..
..http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/mljekari-prestali-s-isporukom-mlijeka/7956/
To je samo potvrda da naše mlijeko zaista ne trebaju.
A kako će kupiti direktno od tebe, potrošač doći tebi na farmu? Zaboravi na to. Napravite kanale distribucije (vlastite mljekare, mljekomati...). Ako tako napravite ja prvi kupujemE sad bi se potrošaći trebali složiti i ne kupovat to smeće od uvoznog mlijeka nego se solidarizirat sa nama i kupovat direktno od nas friško domaće mlijeko.
Reci mi u kojoj proizvodnji proizvođač određuje svoju prodajnu cijenu? Može on odrediti svoju cijenu, ali može li po toj cijeni prodati? Mislim da neU svakoj proizvodnji proizvođač sam određuje koja će mu biti prodajna cijena jedino smo mi mljekari prosiljeni prodavati po onoj cijeni koju kupac odredi...koji je to lopovluk..
Danas sijem 4 rali ječma i kalkuliram u traktoru slijedeće :...........
........., potrošio sam 120 litara plave nafte nafte i to je oko 750 kn ne znam točno.
..
Je ali ne uvozi konzumno mlijeko i ostale mliječne proizvode mliječna industrija nego trgovački sektor. Do sirovog, evaporiranog, prah mlijeka se teže vani dolazi kada znaju dan nam je potrebano (špekulacije su krenule, to sam već prije napisao)
E sad što mliječna ind. se malo cijenka sa cijenama, ništa strano, to je dio svake trgovine.
A kako će kupiti direktno od tebe, potrošač doći tebi na farmu? Zaboravi na to. Napravite kanale distribucije (vlastite mljekare, mljekomati...). Ako tako napravite ja prvi kupujem
Reci mi u kojoj proizvodnji proizvođač određuje svoju prodajnu cijenu? Može on odrediti svoju cijenu, ali može li po toj cijeni prodati? Mislim da ne
Nije mi jasno od kud večini informacija da je cijena mlijeka 2.40 kn.U Mljekarskom listu br 10. vam je izračun za cijenu mlijeka , koja iznosi za 4.2 mm. i 3.4 bj. 2.1534 kune.Zato vas molim da ne iznosite nekakve veče cijene kad te nema.Nažalost isto govore i čelnici bojkota mlijeka i dalje prenose novinari itd.Nije mi jasno jesu nepismeni ili šta?
http://www.24sata.hr/politika/jakovina-mljekarima-ne-radite-gubitke-sebi-i-preraivacima-286648
Šta je jakovina poručio stočarima,ma kako ga nije sramota,treba njega dat na selo na 2-3godine neka on malo radi i vidi kako je nama seljacima pa bi drukčije pričao
mene zanima odkud tako dobra mm i protein a kravice nisu več mjesecima vidjele ništa iz trgovine osim soli i vitamina:weedman::weedman:
a da o premijama i ne govorim