eh kad kažeš da mlijeko nije zdravo... ja sam u zadnjih par mjeseci došao do informacija ili stavova prema kojima jedino mlijeko koje je iole zdravo za piti je sirovo mlijeko, dok je s druge strane fermentirani mliječni proizvod poput jogurta, svježeg sira, a naročito kefira odličan prehrambeni proizvod i to uvijek bolji ako je rađen od sirovog mlijeka. Ugl. ne želim da ispadne da širim dezinformacije, al mlijeka nisam kušao već 3-4 mjeseca, al zato dnevno pijem 1,5 litru kefira (od kefirnih zrnaca) od sirovog kravljeg mlijeka
. U ta 3-4 mjeseca još nisam bi bolestan, a za dalje ćemo vidjet.
S druge strane, našao sam informacije prema kojima je prerađeno mlijeko (kuhano), a posebno industrijski prerađeno pasterizirano i homogenizirano mlijeko upravo vrlo loše za naš organizam te umjesto da nam daje kalcij ono nam ga oduzima (moram se ograditi i reći da ja ne tvrdim da je to tako, ali vjerujem da je to tako)
dakle, ima mljekarstvo budućnosti, ali u vidu fermentiranih proizvoda
ON topic. nek uvezu oni ŽNJ klasu mlijeka, al nek onda jasno navedu na tetrapaku da je to žnj klasa, a na ovom našem da je 1. klasa iako je onda besmisleno da mi moramo pazit na klasu. Gle nama ako 3 meseca za redom imamo drugi razred ukida se isporuka, e pa koji onda hebeni zakon omogućava damlijeko koje od nas neće da uzmu slobodno uvoze izvana. sramota.
neka rade tržišnu cijenu mlijeka, briga me, ali nekao onda jasno razgraniče tržišnu cijenu za 1. razred, posebno za 2. razred, a posebno za mlijeko rađeno iz mlijeka u prahu pa bumo vidli hoće i dalje bit tako niska tržišna cijena