• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lazi,lazi,lazi me... cijena mlijeka

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Sve je to u redu ali oni ne sortiraju mlijeko po klasi.Drugu klasu oni neće odvojeno otkupljivati.A i to s klasama je način na koji nam plate mlijeko manje a prodaju po istoj cijeni. Mlijeko nakon mužnje ak se brzo ne rashladi razmnože se mikroorganizmi koji nikome kod konzumacije ne štete a ti isti mikroorganizmi množenjem uzrokuju kiseljenje a zatim i sirenje mlijeka.Znači to su sve prirodni procesi a ne nekakvo zagađenje mlijeka.Propaganda mljekara je uništiti male sitne proizvođače sira, vrhnja i sličnih proizvoda koji oduzimaju dosta velik dio kolača.Kao to su sve proizvodi bakteriološki neispravni.Ja još nisam čul da je netko umro od sira i vrhnja i domačeg mlijeka.

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
ja predajem mljeko jednoj maloj sirani koja dnevno prerađuje negdje oko 3000- 4000 litara mljeka, i od tog mljeka isključivo prave sireve i jedno prije otprilike godinu i pol dana su bili odvajali 1 i 2 razred i posebno radili sireve i nakraju im se pokazalo da im je ispo bolji sir od 2 razreda nego od 1

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
evo sad čujem u selu da su jedni dali su sir iz trgovine na analizu umjesto njihovog i rekli im da nevalja,da je neispravan

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
bilo je da su ljudi davali mlijeko iz tetrapaka,,iz ducana,,mjesto svojeg mlijeka,,doduse to bilo prije par godina,,kad poceli sa tim analizama,,pa isto nije bilo ok,,na radiju debatirali o tome,,al opet nije bilo puno vajde,,od toga,,

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
A što se tiče onog da su neki poljoprivrednici pouzimali nove strojeve pa sada kukaju a vi pametni veliki radnici govorili da to nerade, nisam vidio ni jednu mjekaru , tvornicu da rade s polovnim strojevima.

Nije problem u kupnji nove opreme i strojeva.

Problem je u tome, koliko taj trošak optereti godišnji bruto prihod imanja.

I dok je s kupnjom novog taj omjer nepovoljan, jednostavno treba si priznat, da SI PRINUĐEN kupovat polovno/jeftino, odnosno može malo i novo, ali svakako samo do nekog ukupnog iznosa u godini.

M

MOCO

Guest
a sad je veća sramota postalo kad kupiš novi stroj za radit! !?

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
i dal netko zna nešto novo u vezi mlijeka nešto smo čuli da je sad dukat predložio cijenu od 2,50 jel to istina ali zanimljivo kakvu to igru igra vindija samo mudro šute a onada kak bude dukat izboril cijenu tak se budu i oni priključili

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
U četvrtak se ide u dukat dolazi i ministar pa čemo vidjeti što nude i dali će pasti kakav dogovor.To mi je stigla poruka od predsjednika MU-KRZŽ prije koji minut.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da pitam vas koji ste možda od 1. mj 2012 u II. razredu, jel ste dobili ovih dana kakva pismena upozorenja zbog toga od strane Dukata??

Ja sam do 1. mj bil stalno u I. razredu i evo danas stiglo upozorenje da je analiza za 1.mj u II. razredu, zeznula me jedna krava, ima neku bakteriju u vimenu i porastao je broj mikroorganizama malo preko dozvoljenog i sad ga jeb**...:(

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
i dal netko zna nešto novo u vezi mlijeka nešto smo čuli da je sad dukat predložio cijenu od 2,50 jel to istina ali zanimljivo kakvu to igru igra vindija samo mudro šute a onada kak bude dukat izboril cijenu tak se budu i oni priključili

vindija šuti jer ju i onak planiraju prodati dukatu, a njima za sada paše dok ovi spuštaju cijenu

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
vindija prošle godine redovito slala opomene ljudima koji su bili u 2 razredu sad više to ne šalju ali ako se 3 mj za redom ne popravi klasa slijedi zabrana predavanja mlijeka dok god veterinarska inspekcija ne utvrdi da se stanje poboljšalo imali smo par puta takav slučaj na punktu i ljudi čak nisu donjeli mlijeko i 3 tjedna dok god nisu dobili potvrdu od veterinarskog inspektora

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
kakva upozorenja vam šalju?

Pa klasično upozorenje o klasi mlijeka i mjerama kojih se treba pridržavati da se stanej vrati u I. razred, uglavnom ne spominje se nikakva zabrana ili prekid isporuke mlijeka.

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
dukat planira kupiti vindiju[/QUu jednu ruku dobro bar bude isplata mlijeka puno prije nego u vindiji a s druge strane vindija ipak više plača mlijeko i žal mi je zgubiti njihove tvorničke premije ipak 20 lipa po litri nije baš za baciti :cry:

Najnoviji postovi

Na vrh