• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lazi,lazi,lazi me... cijena mlijeka

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
čim je počela emisija vidio sam kako Šolčiću igra koljeno,da ga Bobetić kao obični pijun gadno iritira ali Bobetić je samo predstavnik prerađivača isto on bude i kada dođe žetva ,a bitni igrači ne izlaze javno boje se za svoj skalp,a gospođa je rekla sve ok ali moramo znati da ako propadnu ti veliki pod kreditima operativnog programa da propadaju novci države a krediti komercijalnih banaka su druga stvar ali im se isto ne sluti dobro,ali vjerujmo da če na sastanku pasti dogovor još samo da dođe jedan iz mog sela na sastanak onda budete čuli šta je riječ seljaka protiv onih drugih:finga::finga::finga:

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
dokle će seljak biti karitas ove države i nama otkidati i davati drugima, ako mljekare nemogu platiti više onda neka mljeko poskupi u trgovinama isto kao što rade s naftom INA ljepo svaki tjedan donosi nove cijene nafte a sve na račun krajnjeg korisnika a nikako na onog početnog.

Što bi reko Šolčić danas u emisiji mi tražimo cijenu od 4,09 kn po litri a ko će je platiti mene nezanima.

Joža85

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
171
Problem u cijeloj priči nije da samo mi radimo u minus ili na razini 0.Mljekare također muku muče s naplatom.Definitivno trgovci na čelu s Todorićem imaju extra zaradu i još ne plačaju na vrijeme nikome pa ni državi.Svi mi u proizvodnji mlijeka volontiramo ovi u mljekarama još nešto zarade a todorići profitiraju.Gdje je granica ljudskoj pohlepi?:?:

Mislim da mljekare ne rade sa 0 a kamoli sa minusom! koliko oni izvuku proizvoda iz naše litre sirovog mlijeka 1. razreda?! Slažem se da megalomani uvijek najviše profitiraju a najmanje po stepenicama sve do zadnje -mi proizvođači !!!
Još je čudo ova Lijepa naša što donekle funkcionira koliko su je pokrali i uništili...
.... NEMA GRANICE LJUDSKOJ POHLEPI....

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Kad bi cijena bila 4.06 zaustavilo bi se propadanje malih, digla bi se proizvodnja vjerovatno i broj proizvođača a time idecijeli domino pozitivnih situacija. Ne bismo imali problem sa sabiralištima, da mljekarski kamioni po Zagorju rade pedesetak km da skupi 400 l mlijeka.Prerađivači bi više prerađivali, država više novaca naplatila u blagajnu itd...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Iima granice ali nema zakona za sve u ovoj državi,vidite kako to vani bolje funkcionira barem kod večine,sjetite se za koliko je štedljivi Luka prodao mljekaru a dali je platio porez državi i sad je došao i napravio u Popovači firmu i svi ga falilil i klanjali mu do koljena a taman koliko ga koštala tvornica malo više je trebao platiti tog poreza,a neko od vas nek ne plati samo 100kn poreza na nešto ili kakav dug prema lokalnoj samoupravi nema potrebnih papira za vas dok se ne plati e sad nek netko kaže da ima pravde :vragek::vragek::vragek:to je istrcana fraza

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Iima granice ali nema zakona za sve u ovoj državi,vidite kako to vani bolje funkcionira barem kod večine,sjetite se za koliko je štedljivi Luka prodao mljekaru a dali je platio porez državi i sad je došao i napravio u Popovači firmu i svi ga falilil i klanjali mu do koljena a taman koliko ga koštala tvornica malo više je trebao platiti tog poreza,a neko od vas nek ne plati samo 100kn poreza na nešto ili kakav dug prema lokalnoj samoupravi nema potrebnih papira za vas dok se ne plati e sad nek netko kaže da ima pravde :vragek::vragek::vragek:to je istrcana fraza

Nadajmo se da bude nova vlast imala petlje zatvoriti bandu koja nas je pokrala barem 10% već budemo lakše disali.Porez nisu mogli sebi samima naplatiti na razne malverzacijske prodaje. Da je pravde svi oni hranili bi kravice i nama prodavali mlijeko po cijeni kak nama paše pa da malo probaju biti građani drugog reda a nama bi pasalo da malo probamo kak je to nositi kravatu i služiti mukte lovu.

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
ova naša vlast bila ona prošla ili sadašnja po meni je sva ista meni nikad bolje samo gore, oni su isti kao juda što je prodo isusa za par zlatnika tako oni uništavaju nas da bi ovi iz vana pokupovali sve ono što vrijedi kod nas a onda nam ljepo te iste proizvode prodavali po cijeni koja njima paše

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
budemo vidjeli dali pada dogovor danas ili ne ,bude grdo jer vidio sam sinoć Šolčića i idu zbilja napeti i odlučni u ZG,nebih volio biti posrednik tamo ali bude fajta uuuuuuuuuuuu:axe::axe::vragek::vragek:

M

MOCO

Guest
pa to je strašno u zadnje 2-3 nedjelje nema tko nas nije pokušao opljačkati!

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
a nadamo se da budu nešto dobro dogovorili jer zadje vrijeme slušamo samo loše stvari koje padaju na leđa seljaka

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
opet ništa od dogovora oko otkupne cijene mlijeka ali bar se i dalje mora poštivati onaj stari dogovor o cijeni mlijeka između prerađivača i otkupljivača za tjedan dana opet isti sastanak ali i sa vlasnicima trgovačkih lanaca

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Jučer na večer sam dobio poruku predsjednika mljekarske udruge naše lokalne koji je pak dobio poruku od predsjednika HSUPM-a da Dukat i Vindija neće poštovati dogovor od utorka iz ministarstva te da se pripremimo za najgore: blokadu granica i prometnica.

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
pripremimo za najgore: blokadu granica i prometnica.
I kao da će vam to pomoći? Samo će obični građani opet, ukljujući i vas, imati problema zbog toga :roll:
Mljekare nisu jedini krivac za to i drugi su uključeni u tu zbrku, a i proizvođači mlijeka postavljaju nerealne uvjete :?

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
I kao da će vam to pomoći? Samo će obični građani opet, ukljujući i vas, imati problema zbog toga :roll:
Mljekare nisu jedini krivac za to i drugi su uključeni u tu zbrku, a i proizvođači mlijeka postavljaju nerealne uvjete :?

ajd ti sada nam objasni kakvi su u ovoj situaciji nerealni uvjeti (prije 4,5 god su forsirali naglo proširenje i ljudi su dizali kredire jer mali nesu mogli dalje) i tad su govorili jeno, sad se dela drugo, barem 80% farmerov je pod kreditima i ova cijena koja se traži je za nje realna jer barem 50% od tih kaj imaju kredite nemru vračati, ako išču 4,09, ovi nude 2,3 i nek se najdu na pol i mislim da nebude prosvjedov, ali ako se ne najdu drage volje pemo đir do Zagreba i na granice

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
ajd ti sada nam objasni kakvi su u ovoj situaciji nerealni uvjeti
Koliko slučajeva sam vidio da farmeri pucaju nerealno visoko. Naprave štalu za 200krava a ima 8ha zemlje, kupuju prevelike strojeve jer država vraća 50% pa nek se nađe, bace se u poljoprivredu a nemaju nikakve završene škole vezane uz istu i drugi slučajevi. Jedan primjer. Čovjek pošto država daje šakom i kapom kupuje novi traktor, utovarivač, plug, kombinaciju za sjetvu, prikolicu, cisternu, balirku... a u štali ima 25krava?!? Kako će to vratiti, ali nema veze vraća se 50% pa nek se nađe. Danas se boji za svoju kuću a kada smo mu rekli da to ne radi mi smo bili idioti??? U tom dijelu sela ima cca 100krava i čak 8 balirki a samo njegovi strojevi bi mogli sve to opsluživat.
A s druge strane veterinar farmer je svoje susjede farmere skupio i zajedno si pomažu u radu, dijele savjete i slične stvari. Čak su potpisali sporazum o suradnji sa Agro. i Vet. fakultetom i tako si još unaprijedili proizvodnju (fakulteti rade istraživanja kod njih a oni dobiju besplatne savjete, terapije...). Oni su naravno bili ismijavani od drugih farmera zbog toga ali dok ti grcaju u dugovima ovi uredno posluju.
Treba smanjivati troškove(udruživanje u raznim oblicima da se smanje troškovi, suradnja i prihvaćanje novih znanja) i tako probati poslovati. To su rizici (razvoj ili propast) koji se prihvate kada se krene, neki uspiju u tome a neki ne. Preživljavanje najboljih i najsposobnijih kao i u ostalom gospodarstvu. Zašto bi poljoprivreda bila isključena iz toga?

Posljednje uređivanje:

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
lijepo si to opisal i sve to stoji, ali ko je kriv kaj je došlo do te nagle izgradnje tj dizanja kreditov -država zato kad im se je žurelo u EU, i kad je to bilo aktualno i cijena mlijeka je bila takva da se je moglo bez brige tak raditi, a u međuvremenu novac od kapitalnih se potrošil najviše na junice iz uvoza da nadomjeste nedostatak i nove strojeve jer kad napraviš farmu s njom ne napraviš strojeve nego i nje moraš kupiti, i kad se je to napravilo ostal je kredit za štalu još minimalno 6 godin za vračati ako ga je uzimal na 10god i moral je još na kredit zeti neke strojeve jer neje imal dosta od kapitalnih kad je moral kupiti junice, i dok to sve zbrojiš sad ima barem 2 kredita, cijenu mlijeka od 2,3 kn po litri, mora plačati radnike i i doprinosa, a da ne spominjem kolko je za razliku od onda poskupel repromaterijal i sve ostalo, a ovo kaj si navel da njim je dobro takvih je od 16000 gospodastava 16

Najnoviji postovi

Na vrh