B
bosniahos
Guest
misliš dunje,Daj malo podijeli sanama.Kod mene dunje obolile moralo se spalit da ne uništi i ostalo voče.
probajte sirup od bazge pomješati sa rakijom,milina
ja ne mijesam sirup nego odmah namacem cvjetove bazge u rakiju i dodam secera i kad se secer rastopi liker je gotov i nemam nekog recepta nego radim po okusu ako je fino i ne lupa jako onda je to to...radim liker od visanja i radim liker od tresanja...sve radim sa cistom rakijom od vina (ne od tropa nego od cistog vina)...pekli smo lani prvi puta rakiju od dinja ali nista od toga...nevalja...prije par godina smo namocili par krusaka ja i pokojni tast u rakiju i on se razbolio i nakraju nazalost umro i tak u svoj guzvi ostalo spremljeno i zaboravljeno...kad smo to lani slucajno pronasli i probali bilo je izvanredno kruske su jos uvjek cijele ali nije okus rakije sa mirisom kruske nego je stvarno ko liker od krusaka onak osjeti se gustoca ko da je stavljen sirup ili secer a nije povuklo sve iz tih krusaka samo je za moj ukus malo prejako...
misliš dunje,Daj malo podijeli sanama.Kod mene dunje obolile moralo se spalit da ne uništi i ostalo voče.
koliko staviš cvjetova bazge na litru rakije, radila sam sa sirupom ali mi ne odgovara...
u principu ne brojim cvjetove jel nekad su veci nekad su manji stavim ih otprilike toliko koliko ih moze stat u staklenku sa litrom rakije i da nisu na zraku nego potopljeni i secer po ukusu (ja volim da je slatko bas likerasto)...i ne ostavljam ih dugo par dana otprilike koliko treba da se secer otopi...ali treba probavat i onak kak vam najbolje odgovara tak si napravite...nisu ni sve rakije iste ja stavljam u cistu rakiju od vina (ne od tropa ili koma) nema nikakvog mirisa, nije kisela i onda je to dobro...ako je prejako dodam po potrebi destilirane vode i to je to...u sirupu ima i limuna i limunske kiseline (ovisi kak ga tko radi) i onda kad se to pomjesa sa rakijom ode vjerovatno u krivom smjeru...ali najbitnija je u svim likerima rakija ne mozete nista napraviti od lose rakije da neznam kaj metnete unutra uvjek se osjeti da nekaj nije dobro