Iskreno Vrgorac ima odlične uvijete i sve ali godinama nisam ništa dobro pojeo iz vrgorca, sve je bilo onako, ajde, nije jelo već hrana. Jedan čovjek je davno izrekao da kvaliteta nejde zajedno sa količinom i to je ostalo nepromjenjeno.
Nisi prvi koji je nesto kupio pod imenom vrgorackog, bilo je i danas na "plodovima zemlje" o tome ali koliko god to problema nam pravilo toliko i laska jer se samo najbolji kopiraju...
Ne znam koja je vasa predodzba kraskih polja ali to su skrta tla, nikakvi veliki prinosi i ono sto ta skrta zemlja da je...
GMO je puno opasniji od špricanja,špricalo se i prije 20-tak godina,pa ljudi nisu umirali od raka u toj mjeri kao što umiru danas... Podloge na koje cijepite lubenice,krastavce,paradajze su sve redom nastale u laboratorijima firmi kojima GMO hibridi voća i povrća nisu nepoznanica...isti je slučaj i sa jagodama,pojedem ih jedino kad ih sam uzgojim...
Hoces rec da je sjeme tikve GMO a da sjeme lubenice nije?
Nije meni bila namjera nikoga uvrijed a pogotovo ne solit pamet i ucit. Nego bas pravo forumaski vidjet tko sto radi i zasto. Moje je misljenje da je cjepljena puno bolja i da na osusenoj cimi
nema kvalitete. I to je to...
Ostalo su sve price tko ima veceg pa se vratimo na temu tj tikve, pardon lubenice i dinje
Prije par dana smo posadili svoju dinju, Centro (nju nismo cijepili
) pod agril, nesto ranije no inace. Kako je na "Plodovima" zadnji put prikazano sadnja u Opuzenu gdje pokrivaju pojedinacne redova sa agrilom i to sa malim lukovima, zanima me kako vi radite (ako radite).
Kod nas se pokriva vise redova pod jedan agril, sto vise to bolje, vecinom 3 ili 4 reda. Mislim da nema neke koristi, tj. i uvjerio se od pokrivanja svakog reda sam za sebe.