Ma ja već petnaestak godina lubenicu sadila nisam - onda se o cijepjenju još nije nešto pričalo - a bile su dobre - i krupne i slatke,i zdrave - Je da je bilo svakakve kilaže - od šest do petnaest kila,ali i kupaca je svakakvih - ima ih koji hoće baš male - pa i te dobro dođu.Prodavati ću ih u maloprodaji - a koliko sam vidjela,ako je ljeto i početak jeseni toplo,u mome se kraju prodaju i kasnije od termina uobičajenih u našem velegradu.
Obzirom da je ovo kasni termin sadnje,ne treba mi podloga koja će donjeti plod nekoliko dana ranije od uobičajenog potencijala biljke,davati ću joj vode fertigacijom,pa i usisna moć korijena nemora biti na najvišem nivou, u mome kraju se lubenica ne sadi pa nema niti problema sa uobičajenim bolestima,pogotovo ne bolestima korijena,a i da budem iskrena,ne tangira me hoću li dobiti najveći moguči prinos.Dani borbe za savršenstvom su daleko iza mene - prihvačam i manji prinos uz manje ulaganje i manje komplikacije i zahvate u proizvodnji.Vjerojatno griješim,ali meni svejedno.