ajkula
Dobro znana faca
- Tu od
- 1 Lip 2011
- Poruka
- 3,192
sad vidim da je grabar u pitanju ,to je dobra zemlja jer mi blizu ima punica zemlju.malo šale jer u tom djelu ima i jako loših usjeva tokom godine jer onuda ja često preletim,što se tiče same proizvodnje lucerne tu se je previše krenulo u neke bespotrebne debate od pojedinih stručnjaka kako i šta, pa prije nekoliko godina su pojedinci sijali lucernu i godinama ju koristili,samo što je večina sjebala zemlju sa velikim količinama uree i kana bez NPK formulacija i bez unašanja organske mase,jer sve što je ostajalo na poljima sve treba spaliti a danas se rade dvije najčešče kardinalne greške da večini lucerna crkne 3 godinu a to su prestara masa kod košnje i košnja do gole zemlje,ja sam preorao 2009 lucernu staru 6 godina,a mogla je još izdržati ali sam ja kriv jer nisam tu zimu potamanio veliki napad miševa i bio je usjev kao počupana kokoš,nagodinu budem išao definitivno sa sjetvom ,malo u prolječe a veči dio u jesen jer ja u svoje parcele imam povjerenja i znam da i bez velikih ulaganja bude solidan prinosartyman: