Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,086
E može mi neko nešto rec o Eleni?
E može mi neko nešto rec o Eleni?
Talijanska sorta, dobro uspijeva u RH, osobno ju sijem 5 godina i jako zadovoljan s njome, u prvom otkosu nije predebele stabljike i krave ju rado jedu
Koliko godišnje otkosa..visina,koja joj je dohrana možeš napisat i u pp napiši sve sta znas jer ja neznam nista
..mogu li tu travu onda da pokosim jednom ili dva puta do jeseni i da onda preorem i onda po njoj zasijem lucerku tako da taj komad od hektar i po bude u kompletu lucerka, osim sto bi jedna bila zasijana u proljece a jedan dio u jesen..
Evo je Bracika dans sam slikao, sijano je oko 30.03...do sad je evo nekih 26 dana...
redovi se ponaju polako, međutim nekako mi se čini da ona sporo niče i razvija se, mozda je i zbog ovih kiša,
nije loše, izgleda da gusto nikne:lol: trebala bi biti malo veća za ovo doba godine, ali ja mislim da će bit dobra, samo će možda malo kasnije doći prvi otkos
pa početkom 6. će sigurno bit za košnju i onda računaj u pravilu svakih 6 tjedana (42 dana) novi otkos. tako da recimo 1.otkos 5.6., drugi 17.7., treći 28.8., četvrti 10.10.
jedino je problem ako se pojave miševi, onda obično unište zadnja 2 otkosa, to se meni često puta znalo dogoditi.
i neznam jel znaš da je prvi otkos najjači, daje najveći prinos, a svaki daljni otkos je sve slabiji...
da li mi netko može reči koliko košta bala u zelenoj foliji djeteline i trave, te koliko dugo može stajati otvorena misli kada ju otvoriš za koje vrijeme se mora potrošiti a da se ne pokvari.
hvala
Još jedna informacija za koliko je to krava jedna bala u 7 dana, da mogu izračunati da li je to za mene ili ne.a cijene su ti različite, ovisi o dosta toga al recimo 50 lipa do kune po kg, dakle bala okvirno 400-500 kuna. kad se otvori mora se potrošiti za najviše 7 dana po mom iskustvu. preko zime kad je minus može duže stojati otvorena
Još jedna informacija za koliko je to krava jedna bala u 7 dana, da mogu izračunati da li je to za mene ili ne.
Moram ti uslikati sto prije da procjenis stanje...primjetio sam prekljuce veliki postotak ambrozije...prati lucerku u stopu...