Da li je možda netko od vas kombajnirao lucernu za sjeme? Imam jedan mali komad od nekih 300čhv, sad je treća godina, bujna je i čista bez ikakvog korova, pa sam mislio ostaviti za sjeme, budući da je inače dosta skupo.
e kad nema više starih vršalica,tu blizu mene je nekad čovijek znao uslužno vršiti lucernu i djetelinu,to je bilo čisto sjeme jedino je najebo onaj ispod slamotresa ,bio je prašan kao ugljenar:mrgreen::mrgreen:
Pa recimo to je sad preko 2000 kuna, a malo više uloženog truda i zajebancije. Misliš da ne bi išlo direkt sa kombajnom bez košnje? Kak si kombajn naštelao.?
Ma nije problem pkositi striznom...ali upravo ovdje govore kosi kad djetelina krene u cvatnju...a tu od cvatnje neće biti ništa još 20 dana, jer je tek neka biljčica ima stidljiv cvjetić...razmišljao sam ako pokosim u ovako ranoj fazi oštetiću djetelinu...
Što se tiče košnje mogu ja to strižnom kosom već sutra oboriti.
ja bacim jer nemam stoke, a to ti je najbolje pokositi striznom odmah, neće djetelini biti ništa, još ako si je valjao onda tek neće ni počupat ni ništa. pusti priče za 20 dana, da danas pokosiš za 20 imat ćeš skoro drugi otkos.
Kod mene ovakvo stanje u djetelini bude svaki put kad je sijemo i prvi put je pokosimo Bertolini kosilicom na 3 kotača, i isto nikad nevaljamo djetelinu, pa bude super.