evo par slika iz košnje 2.otkosa lucerne.
Hm, malo si zaksanil s košnjom, ova lucerna je u punoj cvatnji, a ne kako bi bilo idealno u fazi pupanja pa do početka cvatnje
evo par slika iz košnje 2.otkosa lucerne.
Kolega može malo pojedinosti,koja vrsta,kako se kosilo i vršilo i bude sigurno koja kila i za prodaju
bala duplo više ili kilograma mene zanima broj balabude skoro pa duplo više zelene od suhe djeteline.
hvala na informacijamabala je duplo vise, kilograma je 5 puta vise
Najprije lijep pozdrav svima.
Pregledao sam vaš forum od prve do zadnje stranice i imao priliku da se divim fotografijama zaista impresivnih lucerišta.
Kako ne spadam u grupu ratara ( imam samo 1000 m2) zemlje, a ni stočara, uzgajam samo kuniće uglavnom za osobne potrebe. Nisam baš naoružan nekim velikim znanjem ili strojevima.
Nastojim kunićima proizvesti lucerne, ali u zadnjih nekoliko godina ratujem sa vilinom kosicom (kod nas je zovu ćela ).
Do sada sam dva puta preorao lucerište i ponovo sijao, ali u drugom otkosu se uvijek pojavljivala i zavidnom brzinom ponovo širila.
Kao što sam naveo pročitao sam sve što ste napisali o lucerni, ali o vilinoj kosici ni slova.
Znači li to da tih problema nemate ili to rješavate bez problema?
U ovom trenutku moja parcela je jesenas zaorana nisam radi suše uspio jesenas posijat, tako da ću ovog proljeća to uraditi.
Znam što me čeka poslije prvog otkosa i zato pišem sve ovo i tražim pomoć od nekoga ko to zna.
Kako se riješiti viline kosice?
Znam da bi plodoredom to bilo lakše učiniti, ali eto ja to ne mogu pošto imam samo 700 m2 namjenjenih za lucernu.
LP exsa