• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Kupio kolega s posla prije par mjeseci od 145 širine i kaže da je zadovoljan,čak je uspio i pokupit neki panj pošto je malo divlji i nije nasreču ništa spigao.
Mene je više strah toga da ne počne zezat reduktor il rotor,tko če za kineza nač drugi dio. Bio sam se opako zagrijao za to al nekako mi se čini da ču ipak ič na rotomalčer provjerene kvalitete pa da mirno spavam

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
toma, jel bi tomo vinković mogao od 32ks radit s time.... ako moze cijena tu ili u PM.

toma123

Novi član
Tu od
16 Svi 2014
Poruka
10
cijena je 7340 i dobiješ kardan sa sigurnosnim vijkom... sad neznam da li bi to bilo za tomicu

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Evo slike "trokuta", "zvijezde", sto li vec, sa mog malcera. Obecao sam odavno da cu metnuti sliku ....

Prilozi

• 2014-07-09 20.53.00.jpg
    2014-07-09 20.53.00.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 163

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kakvi su malčeri zanon??

ja jučer uzeo polovan za fergusona, model tml 115......samo sada vidim da je malo mali taj zahvat, al ferguson s njim fino radi, za sada proban u travi.......ima 16 čekića

evo slike sa podacima:

http://www.messis.hr/pdf/MESSIS_cjenik2014 137SEC.pdf

prije sam probao s njim gramip od 160, sa čekićima, i to mu je puno, previše, pa sam se bojao uzeti od 140cm.......nekako bi idealan bio od 130cm......nemam pojma

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
zanon su jako kvalitetni malceri a bolje ti je ne forsirati traktor radje jedan prohod vise

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
@zgzac, ako nije tajna ko ti je rezao zvijezdu, koliko te dosla i kolko je debela plocevina?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
zanon su jako kvalitetni malceri a bolje ti je ne forsirati traktor radje jedan prohod vise

to je istina.....sve na kardan jako opterečuje, ako je u oranju, i nemože, onda prokliže, barem ferguson tako radi, al na kardan nema proklizavanja, samo crni dim......

znači, to su dobri malčeri.....nemam s malčerima baš iskustva, osim s tim jednim što sam radio......

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@zgzac, ako nije tajna ko ti je rezao zvijezdu, koliko te dosla i kolko je debela plocevina?

Centimetar je debela plocevina, a to mi je rijesil jedan susjed pod dug ( nemam pojma kak, a on nece reci ), al je definitivno na CNC-u !! nema sanse da bi ju netko tak zrezal s necim drugim, a videl sam i po rezu....

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
to je istina.....sve na kardan jako opterečuje, ako je u oranju, i nemože, onda prokliže, barem ferguson tako radi, al na kardan nema proklizavanja, samo crni dim......

znači, to su dobri malčeri.....nemam s malčerima baš iskustva, osim s tim jednim što sam radio......

Na nemaš straha samo teraj nejdi baš u gusto,al dobro to ni nemres tak da si bez brige i ni slučajno nemoj radit bez bata ak ti opadne jo neki i daj neke slike u radu

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
evo slike i filmić, danas sam radio s njim nekih 3 sata, i stavio novi kardan (6 kategorija), sa sklopkom......zadovoljan jesam, ali.....da je 20cm veći.....jer jedna širina gume ostaje cijela, a druge oko pola ostane, da barem pokriva jedan trag, a drugi da ide po malčiranom, onda bi bio u potpunosti zadovoljan.......ferguson za njega ima snage na pretek.....filmić i nije neki, kada sam završio, pustio sam ga malo po putu da pokosim travu i snimim rad na par sekundi, u 2 sporoj na oko 1000-1100 okretaja, na nekim mjestima nije baš ravno i neznam ja tako dobro snimati, ko jedan mlađi član foruma.....al inače u radu sam išao sa 1500 (540 kardana)-1600 obrtaja motora, i tu je radio najbolje...... :icon_pidu:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=ltF-o9s8BQg[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zgodan malčerčić...nego gdje je zaštita na novom kardanu??

I ja sam malčirao ostatke ječma kojeg je pojela voda...prije kojih 2-3 tjedna.

Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
netreba mi zaštita, to prvo skinem.....neznam koja je njezina svrha, osim kod onih strojeva, gdje traktor radi u mjestu, npr cirkular ili krunjač kukuruza. pa onda se sagneš po drvo ili kukuruz da dohvatiš i može uhvatiti odjeću, tu je potreban, ako si neoprezan.....iako ovdje nebi ni trebao kardan sa sklopkom, jer on ima sklopku u reduktoru..........

i daj reci, kako si mi uredio post, da se filmić vidi u prozoru, da nije samo link????

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Šanana lijepo odrađeno. I ja sam nešto malčirao u kombinaciji Z3511 i Tehnos 2.20m samo imam problema sa Tehnosom. Prvo mi je otpao zaštitni lim za remenje i to sam uredno riješio i sad kad sam išao malčirati skužio sam da mi je negdje ispao jedan protunož što ga drže 4 vijka.. i prije par tjedana mi je otpala ona štanga iza valjka i neki dan sam skužio da mi je otišao i nosač valjka tako da ću morati sređivati Tehnosa ubrzo....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma ja sam se naučio na zaštite na kardanu, pogotovo dok kupujem nov kardan, to onda mora biti sve kak treba, odkako mi je starog skoro ubio kardan, nema zajebancije.

Kaj se tiće videa.
Kod postanja odeč na opciju "Idi na napredno" i imaš gore u izborniku ikonicu od YT-a, klikneš na ikonicu i otvore ti se YT zagrade, između tih zagrada zalijepiš link i video ti je odmah vidljiv. Probaj neki za probu pa javi dal je uspjelo.

compy

Član
Tu od
4 Sij 2013
Poruka
209
Ide lijepo,samo da je malcer malo siri bilo bi jos i bolje... Ako je dublji kanal onda nemogu skroz dokuciti do dna...

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Kako imaš rješeno da ako dobrano zapneš za dno kanala ne otkineš cijeli malčer? neki sigurnosni vijci ili sistem ko na oltovim stražnjim kosilicama?

Najnoviji postovi

Na vrh