• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A zakaj je taj 140? Radi uskih klanjaca ili se gazda boji da nebu preopteretil traktor?
2 metra bi mu bila prava mjera.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Jer se gazda ne kuzi u mehanizaciju i nezna kaj taj rumenko može...ak niš drugo bar ima gramipovu AT 30 frezu 180 :mur:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Evo slikao sam kvarove na malčeru:
nosač valjka:

greda iza valjka koja fali:

i vijci koji su ispali, a s njim i protunož.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ZetorProxima, radil sam s takvim malčerom, i na njemu je nosač valjka otišel, čak i cijeli lager, ili je to dosta loše napravljeno, ili je malčer pretežak da se vozi na tom valjku, taj tehnos ima nekih 600 kg, plus ta vibracija u radu, neki vrag mora otići, to se lako zamijeni taj nosač

ovo mi je jako čudno s protunožem, da nisi nešto takvo zahačio (kamen ili neku žipku pa ga cijelo otrgnulo sa šrafima? to su sigurnosne matice i te se nebi trebale samo tak otpustiti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na ovakvim mjestima vjerujem samo ljepilu kao osiguranju. Ove matice ispadnu, pogotovo ako su šarafi prekratki (a ovi na slikama jesu).

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da prekratki su. Da izgleda su ti nosači preslabi za te vibracije. Kažem malčer radi vrhunski samo treba te sitnice popraviti. Čak sam probao druge vijke stezati na protunoževima i jedan je pukao pa sam se bojao više stezati. I da malčer je 630 kg. Nadam se kad ovo popravim da neće biti više kvarova.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
kolega , pa kako se to moglo desit ,m ja bi rekel prije da je to ljudski faktor kriv , ubiti nemar...

kaj ne piše u knjigi ili neznaš da treba tu i tam gdje se to sve vrti pregledat pritegnut šerafe , u knjizi ljepo piđše nakon par sati rada pritegnuti vijke , ja sam tako napravil i nema problema ,a dosta se malčira , sad je treču godinu kod mene bez ikakvog kvara, trebalo bude čekiće zamjenit , a ja ga teram sa 110 ks traktorom i k tome 2m

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Dobro možda sam kriv zbog protunoža to priznajem i za ovu gredu iza valjka, ali za nosač valjka nisam kriv 100 % već je to loše napravljeno. Ja sam s njim sve i svašta malčirao od trave, crnog trna pa čak sam i probao sitniji bagrem, ali ne može ga samljeti do kraja. Po meni mogli su bolje riješiti taj nosač jer je ovaj očito preslab. Uglavnom budem nazvao Tehnos u Velikim Zdencima da pitam za cijenu i da naručim te dijelove iako ide i ovako.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Dečki kupite gramipa gs60 ili 70 i nema stajanja nema ju vrata fiksni su teški robusni i melje sve živo šteta kaj mi je mob krepal pa i slike snjim da vidite kaj gramip radi tehnosse more tu skriti jedino kaj mu priznam ko konkurenciju je maschio bisonte

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
radil sam s tehnosom i mogu reći da je vrhunski malčer, a i svi pričaju da je kopija seppija pa ako je na pol dobar ko seppi, onda je dobar..

nažalost gramipa nisam probal, ovi manji mi svi izgledaju ko igračke, ali gs60 je mrcina, za dobrih 100 kila je teži od tehnosa i baš bi ga volel zavrteti u nekom malo jačem draču...

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Zato sam i napisal 60, makar i ovi slabiji idu za te stvari kaj su namjenjeni a to je trava i kuruznica prva razlika izmedju tehnosa i gramipa ti je u nosecoj rami na gramipu je rama od 2 cola cijevi a na tehnosu praktički niš

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
@ gajtan: Kloni se tih kineza, na kraju ce te doc najskuplje.
Za usporedbu velicine, ja sa Tomo Vinkovicem (30ks) radim sa Seppi-em 105cm na batove bez problema. Do sada je isao u travu preko metra sa kojom mladom agacijom i kupinama, nista ne osjeti.
Nakon GO ide u zivicu pa cemo vidjet.
Ako imas puno za malcirat radje uzmi mega ing-ov roto malcer.

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Pa svi GRAMIPI DO GS 60 ,i jesu skoro pa igračke ,poglej i freze -ko negdašnji RENO -4.....Ovog su napravili da se vidi da i oni znaju i moreju kak spada .problem je v železu i kilama,manje kil njih manje košta i tu vide zaradu i konkurentnost ,,jednog Talijana smo kupili ,pred 15 godina -teranova -kaj je taj zdržal čudo ,več mu se na mestima oklop poderal tak da je počel puštat ,,,,prodali ga ,čovjek ga obložil z vanjske strane i dan danas ganja,,,onda smo uzeli INO TFZ190 I MOGU REČ DA U ODNOSU NA GRAMIP -AVION,,,je bil skuplji al ni mi bilo žal ...TEHNOS JE KVALITETAN,A I OVAJ GS60 NIJE LOŠ SAD BU VRIJEME POKAZALO....al i opet nekak mi TEHNOSzgleda ozbiljnije...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Imam jedno pitanje u vezi izrade Y malčera. Kaj se tiže železovine to me ne muči nikaj jer radim u bravariji pa me razno razna rezanja, izrezi, piganja i sl ne muče previše ali me muči koji reduktor potražiti na otpadu za malčer od nekih 160-170 cm? Teral bi to sa ursusom 355 ali bi si štel složiti da mi malčer pokriva malo prek desne strane kotača pa me zanima dali kardan more podnesti takvu iskošenje?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Reduktor od prikolice za sijeno, poželjno od Mengele ;)
Kardan trpi svašta, ne brini.
Brini se više oko balansiranja rotora, jer to je najveći problem.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
ZJ pod rotor mislis na zvezdu? To bi si dal drezati na poslu na plazmi pa pod presu ravnat ili bi cak i reskiral za orginal. Bil je pred par meseci jen kombajn za krumpir kompletni na otpadu, jel bi njegov reduktor bil ok, a ako ga nema od kakvoga auta bi pasalo jer tesko da bum mengelicu kod nas na kile nasel!?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Aha, mislil si na ovoga s horizontalnim rotorom.
Ja sam mislil da se spremar delati ovoga bubanjskog.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mislim da grešiš.
On je mislil na Y trokraki rotor, za 3 noža.
Slučajno postoje i Y noži za bubanjski malčer.

Najnoviji postovi

Na vrh