• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Sto ljudi sto čudi, 100 babi 200 sisi! :-D

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Potpisujem prethodni post. To je malcer za manja gospodarstva i on bude odradil posel solidno. Malciranje trava, kuruzista i slicne poslove.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
dosta ih osobno znam kaj su im se raspali u skroz maloj travi,,doduše zamjenjeni su im reduktori al sad u kukuruzu nemreš a da ne pokupiš neki manji kamen oklop je kak z plastelina...sve u svemu ipak previše para za tak malo muzike,,nemaš goreg nego iti delat i samo čekati kad se bu nekaj pokvarilo...a namjena im nije samo za vrt ,to možeš i ručno...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Tinek te pare nemos dobit za svoj 533 a kazes da je ovo kinesko smece...on je ok ako ga znas koristi da je tako los ko sta pricas nebi se prodavo nego bi odavno propala firma, pitanje na koji način ga koristis, uništit ćeš i bolje marke malčera ako si divljak...pogotov ako imas viška konja...+1

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
znam da imaju, imam tamo otvoren račun na internet dučanu jer sam več kupoval od njih, ali prije je bila min. naruđba za dostavu 50kn, a sad su digli na 150 kn a nemam nikaj pametnoga za naručiti do te cifre pa sam upital ako je kome usput.

Uvijek si mozes nesto uzeti sto uvijek koristis, tipa mast za podmazivanje, osiguraci, nade se uvijek nesto, ja par puta narucivao pa nikad nisam placao dostavu :)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Vidiš, pametan si ti, sad sam se sjetil da trebam diht masu i vazeljini je pri kraju! Idem naručim.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
jednom je samo pukel nosac valjka to sam zamjenil I teraj na rotoru su jos prvi lageri,ali na valjku treci jer kak se veli skrt placa dva put tak sam I ja stavil kineske pa su se raspali za dva tjedna

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Kako oklop tanak kad je težak 590kg i poznate marke imaju takvu težinu znači nemože to biti tako loš kao štoga pljujete a ako si siledžija pokidat ćeš i nakovanj.
A reduktori na svim malčerima su kineski tako da pričate gluposti.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Moj prijatelj ima geo 160 lagane konstrukcije i malo drugačiji nego na slici. Batići su dosta loši i lako pucaju a i ušice gdje se batići kače su cca 8-10mm debele. Lagan je za nošenje i kaže ovaj iz draguzeta što ih prodaje da je ovaj njegov za najdeblje do debljine cigarete ali ne jako gusto. On je za proć svake godine bar jednom ali da se prije sa jakim malčerom očisti pa poslije sa njime održava. Treba imati na umu da je duplo jeftiniji od onih malčera sa poznatim imenom i tome prilagoditi očekivanja. Za svoju cijenu radi dobro, radio sam sa njime i jako sam zadovoljan kako radi i samelje ali ne voli kamenje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
1b233ff2877edf3b321eb9e048c8021d.jpg

Ljudi jel bude mogel taj prihvat kardana od bmw–a nositi nož od 150cm ili bi trebalo nekakav drugi prihvat izmisliti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Meni je to kućište malo nježno, pogotovo kad ga buš fiksiral za poklopac.
Sam prihvat je dost jak, ali mora sjesti na ovaj anzec, a šarafi ga samo drže.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nije to moje, tu sliku sam uzel sa neta jer je isti prihvat ko namome na 4 šarafa m10 pa me strah da se ne polomi ako bi bilo preslabo.
Moje ima gore ona dva kraka sa silenblokima kroz to budem šarafil i još dolazi bočna ploča tak da mislim da nebi smjelo biti preslabo.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Naprvi neku slabu točku koja će popustit ali da ništa ne može letiti.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Svi reduktori za malčere imaju prihvat (prirubnicu) odmah kod donjeg lagera. Ne bez razloga.
Nego, ti svi diferencijali imaju redukciju (multiplikaciju) oko 1:4; kak ti misliš tjerati tak veliki rotor s 2000rpm? Ono s kočenjem jedne poluosovine mi se ne sviđa, jer sateliti nisu predviđeni za takav rad.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Samo budem trkače blokiral, redukto je 1-3.45. Budemo vidli kak bude sve to funkcioniralo, po jubitou to izgleda ok, a u stvarnosti bumo vidli!
Mislil sam čak taj prihvat dole odšrafiti pa ga sraviti kroz nosač noževa i onda zaštafiti, budemo vidli samo je nebo granica! :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ako misliš na prirubnicu gdje je išel križ kardana, to bu dost jako ako rotor osloniš na anzec na njemu.
Ono kaj mi je slabo je prihvat samog kućišta difa na tijelo malčera.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Budem nekaj iskemijal, vidim da ta prirubnica nije neka repa, jer ako je izdržala budalo koja ga je sa njim vrtela krugove po asvaltu onda bude i nož! :-D
Ovak sam stavil dif
6f3bbc666fa379882282f4f24e9b2892.jpg

s time da ide još tu bočna ploča
09312031e57d9ca33074178f7f8e1ab5.jpg

plus još idu križna pojačanja protiv uvijanja svega skupa.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Možeš li to povezati na ova donja uha, blizu ležaja rotora?

Najnoviji postovi

Na vrh