Svoj malcer sam tokom prosle zime rastavio skroz i renovirao, pojacao oplatu, napravio i zavario nove ušice, novi batevi i serafi. Nakon zavrsetka nisam imao potrebe balansirati jel sam inao srece da se sve dobro poklopilo i nema nikakvih vibracija. Lagere i kucista na osovini rotora sam dobro oprao u benzinu i namazao sa masti. Zamijenio sam semeringe, to je pod obavezno. Evo, malcer odradio vec nekih 100tinjak sati i nema apsolutno nikakvih problema.
Kad sam to radio, vidio sam da su lageri u odlicnom stanju ali reko kad je sve raskopano zamijenit cu ih. Uzeo sam uzorak i otisao covjeku koji se bavi prodajom lagera, semeringa i takvih stvari. Medjutim kad je vidio te lagere njegova preporuka je bila da nema potrebe da ih mjenjam jer su dobri i da takve vise necu nac. Malo zacuđen, poslusao sam ga jer ak mi to kaze covjek u kojeg inace imam povjerenja a sa tim poslom se bavi cijeli zivot poslusal sam ga.
To sto sam radio stavio sam i slike u ovoj temi na stranici 559 i 560 pa se tamo vidi.
Bitna je jedna stvar, podmazivanje. Ovaj koji se vrti na 540 a vecina ih je takvih, stisnuti mazalicu max. 3-4 puta svakih 4-6 sati rada. Ako se pretjeruje sa masti, semering dobije po tamburi i onda pocinju problemi.