• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Nije da mi se žuri nego sledeća brzina ispod ove je mnogo sporija i onda idem ovom iako mi je prebrzo.

Nema potrebe da se teže otvara , ovo je sasvim dovoljno. Samo treba malo bolja visinska kontrola ovog dodatka.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Savo,
ja bih ipak išel sporije, barem tu gdje je dodatak u funkciji. Dodatna opruga bi prvenstveno imala funkciju da ga brže vrati kad prođe stablo.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Naravno da bi bilo bolje da idem sporije ali shvatite da je sledeća brzina vladimirca koja je sporija od ove ''brza'' svega 1,96kmh ako se dobro sjećam što je užasno sporo.

Sada trenutno idem 4,76kmh ako je vjerovati podatcima iz knjiga.

Nema potreba jača opruga pošto se trenutno cijeli dodatak oslanja od voćku , veći otpor na voćku bi sigurno ostavio traga oštećenja.
Nemam ništa protiv što se ponekada otvori bez potrebe na jači busen ili neku drugu prepreku , isto tako se otvori na odsječen panj pa sačuva mašinu od havarije.
Svejedno se posle popravlja trimerom tako da mi poneka ekstra travka ništa ne znači.

A ako bolje pogledate ponovnom otvaranju najviše doprinosi onaj prateći točkić iza , tako da ako bi se samo pouzdao u vraćanje oprugom ona bi morala biti mnogo jača od sadašnje i točkić bi morao biti samoudesivi.
Nadam se da razumijete.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Savo, postavi neku gumu na oklop, da ti ne ozljeđuje koru stabala.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Uzeo sam već onu plastičnu vodovodnu cijev Fi 32 da probam sa njom , ona mi je lijepog oblika a da se smotati.
Guma bojim se da će imati veliko trenje od koru drveta.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Probat ću prvo ovu plastičnu cjevku , jednostavnije mi je , ako time ne budem zadovoljan idemo dalje sa eksperimentima pa dok dotjeramo do hidraulične pipalice.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ono s kotačem od bicikla se mora okretati oko osi remenice.
Guma nebi trebala imati trenja, jer se "omata" oko stabla. Naravno da je i PVC cijev dobra.

Posljednje uređivanje:

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
117
Pozdrav, da li je tko kupovao malčere u trgovinama Panex AGM i Auto Horvat.
Zanimaju me fiksni od 155-160cm koje bi koristio sa imt 539.

koji je po vama bolji/kvalitetniji
iskustva u radu i slično.
hvala

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Ja imam 140cm od panex agm i sve pohvale imam za njega. 539 ga tjera ko od šale.
Nije za njega neko veliko grmlje, ali kupina i glog od 2cm ide.
Meni je vise za odrzavanje puteva i oko njiva.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Evo i ja imam pitanje u vezi panex agm malcera i slicnih njima koji su cijenovno prihvatiljivi. Jel previše 4-5 hektara trave, kukuruzovine i eventualno neke manje sikare godisnje ?

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Šta je bolje ako bi se koristio pretežno za travu....kukuruzovinu i eventualno sitno granje......batovi ili y noževi?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Soony, za ovo što si naveo mislim da su ipsiloni bolji.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Zoki,
ne dijelim tvoje mišljenje. Možda malčer s Y noževima zahtjeva manje snage za jednak posel. Sa svim ostalim sam jako zadovoljan radom čekića.

Na vrh