• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Evo jedan video od clana foruma...
Motori su isti na jxu i tvom. Nosis ga bez problem. Ja sa t5030 nosim 2 tone bez pomocnih cilindara.

gladhr2

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2019
Poruka
287
Na niže navedenim linkovima su slike ležaja, te kućišta u kojem se nalazi, vidljiva su dva kućišta, jedno koje je s ispravnim ležajem, te drugo u kojem je bio ležaj. Zanima me da li se ležaj kupuje s kućištem ili odvojeno pa se umetne budući da nisam pronašao način kako bi se ležaj trebao izvaditi iz kućišta tog.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Na niže navedenim linkovima su slike ležaja, te kućišta u kojem se nalazi, vidljiva su dva kućišta, jedno koje je s ispravnim ležajem, te drugo u kojem je bio ležaj. Zanima me da li se ležaj kupuje s kućištem ili odvojeno pa se umetne budući da nisam pronašao način kako bi se ležaj trebao izvaditi iz kućišta tog.

Vidiš li ta dva proširenja na kucištu?
Izvij lezaj da dođe poprijeko u kućištu i jednostavno ga izvuci bočno van kroz ta prosirenja

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
@mihael, uzmi takav ako ti se sviđa, ali preporučam 175 zahvat (ja imam takvog na vladimircu) samo zato što taj ima 4 remena, i još znaju zacvrljit i zasmrdit kad ga uteram u nešto debelo...
mana mu je ona kockasta letva iznad valjka, tu se rado nabire masa i zemlja...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ovaj na videu iz oglasa ne malčira baš jako dobro. Za toliku masu bi trebal ići brže bez da mjestimično ostaju rasti dulji komadi nemalčirani. Doduše to nije isti model koji je oglašen, imam dojam da je dosta lakši.
Iz fotki na oglasu mi se čini da je zadnji valjak premalog promjera i bočne sanjke nisu baš zgodno oblikovane. Imam sličnog kineza, samo bez zadnjih vrata i identične probleme na sanjkama i zadnjem valjku.

Mihael1995

Novi član
Tu od
25 Tra 2020
Poruka
16
@mihael, uzmi takav ako ti se sviđa, ali preporučam 175 zahvat (ja imam takvog na vladimircu) samo zato što taj ima 4 remena, i još znaju zacvrljit i zasmrdit kad ga uteram u nešto debelo...
mana mu je ona kockasta letva iznad valjka, tu se rado nabire masa i zemlja...
Znaci oke je malcer za te novce?
Kako sa rezervnim dijelovima i kako se ponasa sa panjevima i sta se desi sa malcerima kada naleti na kamen? Ova vrata dal se mogu rucno dignut jos vislje da bolje baca i koliko cesco mjenjate remene meni treba za od 1-2 ha godisnje po dva tri puta malciranja

Mihael1995

Novi član
Tu od
25 Tra 2020
Poruka
16
Ovaj na videu iz oglasa ne malčira baš jako dobro. Za toliku masu bi trebal ići brže bez da mjestimično ostaju rasti dulji komadi nemalčirani. Doduše to nije isti model koji je oglašen, imam dojam da je dosta lakši.
Iz fotki na oglasu mi se čini da je zadnji valjak premalog promjera i bočne sanjke nisu baš zgodno oblikovane. Imam sličnog kineza, samo bez zadnjih vrata i identične probleme na sanjkama i zadnjem valjku.
A sta se desava kada je mali valjak i to sa sanjkama to se da nekako rijesit? Mislim koliko vidima da dodu ove druge marke ino tehnos mora biti mana za te pare. Koliko vam rotor traje i kako se ponasaju kineski malceri sa kamenjem i panjevima

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kod malo promjera zadnjeg valjka dolazi do blokade vrtnje puno prije nego kod većeg promjera. Na takve sanjke se voli s prednje strane nakupljati masa koja je malčirana u prošlom prohodu. Ja sam na svojem dodal na prednje strani sanjki flahove i povečal im visinu. Puno je bolje, a možda navarim i dodatne koji bi zatvorili sve do bočne stranice kućišta malčera. Panjevi i kamenje su smrt za bilo koji malčer.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
na ovog kineza se ne nabire na sanjke niš (možda tu i tam koja dugačka kupinjača ali trava generalno ne)
valjak nikad nije zablokiral, nego ona letva koja ga čisti ako se napuni blatom i mokrom travom može ga zaustavit (vrlo rijetko)
vrata odma digneš do kraja z dratom, ili ih možeš skinut, ali mislim da ti bude onda po hrptu bacal prašinu...
moj je u pogonu treću sezonu, desetak hektara na godinu počisti ( i grmlja i kukuruzovine i trave) dosad bez ikakvog ulaganja i kvara osim redovitog podmazivanja...
nemam pojma kak je za dijelove, al generalno gledano sve se to da s jednog kineza na drugi priheftat...
i delam s njim striktno s malim vladimircem, ako ga di zatešem u panj crkne traktor prije većih oštećenja...
kamenu babicu od pruge je samljel bez problema... :p

Mihael1995

Novi član
Tu od
25 Tra 2020
Poruka
16
na ovog kineza se ne nabire na sanjke niš (možda tu i tam koja dugačka kupinjača ali trava generalno ne)
valjak nikad nije zablokiral, nego ona letva koja ga čisti ako se napuni blatom i mokrom travom može ga zaustavit (vrlo rijetko)
vrata odma digneš do kraja z dratom, ili ih možeš skinut, ali mislim da ti bude onda po hrptu bacal prašinu...
moj je u pogonu treću sezonu, desetak hektara na godinu počisti ( i grmlja i kukuruzovine i trave) dosad bez ikakvog ulaganja i kvara osim redovitog podmazivanja...
nemam pojma kak je za dijelove, al generalno gledano sve se to da s jednog kineza na drugi priheftat...
i delam s njim striktno s malim vladimircem, ako ga di zatešem u panj crkne traktor prije većih oštećenja...
kamenu babicu od pruge je samljel bez problema... :p
E hvala vam puno uzet cu onda toga pa kako bude bude za moje potrebe ce biti dobar
Ako bude kakvih problema javim se

Mihael1995

Novi član
Tu od
25 Tra 2020
Poruka
16
A zakaj nebi uzel roto malčer za 539?
Zato sto mislim da za moje potrebe vise odgovara baticar a i ima susjed rotomalcer pa to nije bog zna sta a platio ga 8 tisuca i kupovao prvu godinu odma getribu

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Za traktor od 45 ks je dovoljno 160 cm.
Nemam iskustva sa dotičnom markom malčera ali sam čuo za njih samo dobre stvari.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Kakva su iskustva s kontra noževima na malčerima s batima? Dal bolje usitni masu ili je to još jedno moguće mjesto za štopanje?
kolko je rotor otprilike udaljen od kučišta( kad su bati otvoreni)? Na nekom od poznatijih malčera INO, Tehnos, Zanon...?
Ja sam na svojem stavio bez kontra noževa i rotor je 20mm od kučišta, računao sam na to da će se tu masa zbit i podrobit, nemam mjesta za stavit kontra noževe, a zanima me dali bi učinak bio bolji ili na kraju krajeva isti..

spremam se na izradu većeg malčera, za Case da bude. pa opet prikupljam informacije...
U prilogu slike INO malčera da se vidi na kaj mislim otprilike

Prilozi

• articlesa16ed70a2bd21b0.jpg
    articlesa16ed70a2bd21b0.jpg
    34.9 KB · Pregleda: 36
  • articles3f05cfea6253a2d.png
    articles3f05cfea6253a2d.png
    66.7 KB · Pregleda: 38

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Mislim da ne..
Ja bi stavio na jedno od ova dva označena mjesta(narančasta crta).
Ovo na slici mi izgleda previše naprijed, a previše oza opet nesmije biti jer bi se mohla masa zaustavljati.
Zato bi mi koristila slika, i neka okvirna mjera od malčera s kojim je vlasnik zadovoljan 😁

Prilozi

• IMG_20200503_152819.png
    IMG_20200503_152819.png
    65.8 KB · Pregleda: 20

Najnoviji postovi

Na vrh