• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa kao i svaki drugi malčer tog ranga.
Usamljene grane smrvi bez velikog napora od 5cm . Ali ako je grupa od više takvih anda motor osjeti.
Mada remenje je najslabija karika .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da, UNI 205. Nema postepeno. Zatvorena ili otvorena.

Zašto mi odpuštaju oni inbus šarafići od donje remenice šta ju drže na osovini i bježi mi unutra, prema kućištu ? Jučer drugi puta. Nisam ih mazao ničim protiv odpuštanja. Malčiram malo deblje nego šta bi smio pa neznam jel to možda razlog. Ili je nešta drugo. Ležaju ne zuje. Lani promijenjeni. Malko se demucka u manjim obrtajima ali tak je od kad je balansiran.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kako se ovaj jednostavni sistem pokazao u praksi? Nije preskup a ako funkcionira, uštedio bih na vremenu. Znam da moram zbog debljine sadnica zabiti kolce da drže disk... Imaju li konkurenti nešto slično?

Prilozi

• Screenshot_20210320_111955_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20210320_111955_com.google.android.apps.docs.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 30

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Popustila konusna čahura?
Hmm tu će trebat strojna obrada, jer nova teško da će držat.
Savjet: umjesto imbus šarafa stavi one s šesterokutnom glavom. Al obavezno 10, 9 il 12,9. Da ih možeš dobro stegnut.

@damirko kako je riješen pogon diska?
Remen prolazi odispod? 🤔

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Mislim da da, ne znam kako drukčije. Saznao sam da bočni disk teško podnosi brdovite terene.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Pa kolko dugo izdrži taj remen onda..
Trebali su stavit reduktor s još jednim izvodom.
Pa na njega remen ili pumpu, a na disk hidromotor.. To bo bila bolja opcija?
Zašto nije za brdovite terene? Dost je mali promjer, lako se prilagodi

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Velika je sve ukupna površina malčerakoja naliježe na tlo pa bi pukao nosač diska. Morao bi se malčer stalno dizat i spuštati

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Velika je sve ukupna površina malčerakoja naliježe na tlo pa bi pukao nosač diska. Morao bi se malčer stalno dizat i spuštati
Možda su riješenje kotači naprijed na malčeru? Da kopiraju teren.
U kombinaciji s zadnjim valjkom to bi ok funkcioniralo

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Šta se nalazi na tom dijelu osovine gdje se pohabala , jel tu dolazi remenica sa konusnim srcem.
Dvije konusne pikse. Jedna se steže oko osovine a druga sa unutarnje strane fiksira remenicu.

Najnoviji postovi

Na vrh