MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Bez problema tjeraš. Zetor 61ks tjera tehnosa 220cm, 630kg. Šikare i strništa idu dobro, a za kukuruzišta otvorili vrata i to je to. Ali bolji izbor je 2m za te konje.
Nebuš požalio za ovaj Cortese. Ono šta je moj uspio podrobiti (CTO model 2,20 širina ) teško mi koji mogao. I radi i balansu je i batovi su još itekako dobri. Samo redovito podmazuj lagere i nema brige. Jedina mana njihovih malčera su malo veći zahtjevi za snagom traktora jer imaju veće bubnjeve nego većina drugih malčera tog tipa. Koliko su teški batovi?Stigla prinova
Mana takvog prihvata je što onda ne može imati vrata. I ja sam razmišljal o tome prilikom izrade, al nisam uspio uklopit u ideju.
Po meni je bolje više malih, baš radi lakšeg zatiravanja, i prilikom okretanja na krajevima parcele. Jer rijetko ko od nas gasi kardan ili zadrži isti gas ko prilikom malčiranja. Pa se onda dogode trzaji.
Ja na svojem 1600 širine imam 24 bata.
Oštrica bata je širine 85mm. Preklop i više nego dovoljan, postavljeni su u dvovojnu spiralu.
Metalformat iz buzina. Ne znam od kud jeste, i koliki vam je rotor veličine.Zna li netko koliko bi koštalo ravnanje savijenog rotora i koja firma to radi?
Čim remenica "šlaga" znak je da rukavci nisu paralelni. To se događa kod udarca o nešto. U pravili bi trebalo ravnanje, ali nije uvijek nužno. Ono što je bitno je da su rukavci paralelni, pa znam ljude koji su dali napraviti samo jedan novi rukavac, a ostalu grešku smo nadomjestili utezima... Jedan od tih je i ovaj malčer na videuČim remenica bježi gore dolje a da oko vidi to je već jako savinut rotor..
A dal nastrada cijev u sredini ili se rukavci savinu? 🤔
Po meni badava ti vaganje i raspoređivanje po rotoru kad ne znaš koja strana je "teža"..
Ja sam probao prvo na "lakšu" stranu navarit neke napamet utege, al nisam ništa dobio..
Poslije balansiranja utegi su bili sasvim na drugim pozicijama nego sam zamišljal. Tak da, treba vjerovat kompjuteru 😃
Koji malčer je u pitanju?? Wolafram ima INO al Vam košta cca 900 kn komad...Jedno pitanje na koje nemam odgovor. Gdje i od kojeg proizvođača kupiti očajane čekiće za malčer a da se može direktno kupiti. Po mogučnosti volfram karbid ili nešto jaće. Na internetu nemrem naći ni jednog dobrog EU proizvođača samo kinezi iskaču. trebam nešto ko na slici ispod
View attachment 33160
Nije kinez. Aardenburg radi u nizozemskoj. I comer getriba je gore. Kineza ne bi kupio nikadTo neki kinez vjv.. al oke. Nedavno sam razgovarao s čovjekom koji je kupio u Panex u šumski malčer i rekao da ima veće čekiće gore.. da je malčer oke.. Ja trenutno imam Ino Frost 225 s vidiama, on je opet zmaj naspram agrimastera.. Evo broja 098 782651 Gregor Legović ,, Sin Agro iz Pazina, tamo sam ja kupovao i najjeftiniji mi je bio mislim da cca 75 kn komad tak nešto.. on je inače zastupnik za Agrimaster. u pravilu krozpar dana su mi stizali paketi...