• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A zakaj se tak gnjaviš?
Na otpadu se da najti uteg od viličara i onda napraviš samo nosače. Puno je manji za istu masu.
... a lijepo je kad ispred traktora piše Nissan ili Toyota :hahah:

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Jeftinije svakako.. sad je cijena zeljeza otisla u nebo.. a ovo će me ispast kakvih 400 kuna( radim u firmi di imamo betonaru tak da svaki dan ima višak betona koji se baca pa mi samo naliju u kalup a i imam dobavljača za jeftini lim.. sve to slozimo za jedno popodne... A ja ću staviti Claas tak da to bude kak treba(neću vozit Japanca na Švabi haha)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Taj Švabo nema veze s njemačkom.
Francuski motor na francuskoj getribi. Više kao da voziš Renault :hahah:

OK, napravi kak ti više paše.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Taj Švabo nema veze s njemačkom.
Francuski motor na francuskoj getribi. Više kao da voziš Renault :hahah:

OK, napravi kak ti više paše.
Da getriba je francuska (Gimma) i JD motor.. Claas je samo ime haha

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Pazi samo koji beton buš zmešal, koji si mislil delat 3:1 ili 4:1?🤔🤭🚜Bogme tu imaš i drva dost za zeti.
Uvijek pol i pol sa malo više vina haha, drva su ostala gazdi.. Ova deblja su bila unutra od prije porušena, sam smo oh samo izvukli van, a ima sigurno sve skupa 5 metara i i više

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Posao od ponedjeljka.. nije da se radi samo subotom.. zaboravio sam slikati prije početka.. uglavnom šuma viša od traktora po metar i par većih trešanja :D

Prilozi

• IMG_20210329_193614.jpg
    IMG_20210329_193614.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 60
  • IMG_20210329_193626.jpg
    IMG_20210329_193626.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 59

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kad sam kupovao malčer išao sam sa teorijom da što veći zahvat uzmem da što prije bude gotovo. Makar i češće kosio i sporije. Sinoć sam nešto razmišljao i računao da ako moj ursus u 1. Ide 1.8kmh sa 150 zahvatom, određenu površinu pokosi za 145min. Ako kosim u 2. Idem 3.6 kmh (podaci s neta) a kosim sa 130 zahvatom, istu površinu pokosim za 95min. Znači 2.5 u odnosu na 1.5 sat ako malčiram sa malčerom manjeg zahvata. Pretpostavljam da 2. Brzina nije prebrza za kvalitetno malčiranje. Ispada da sam pogriješio sa odabirom širine malčera ako ursus može 130 tjerat u 2. Brzini.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Potjeraj ovoga u drugoj s manjim zahvatom, pa vidi kvalitetu košnje i potrebu za snagom.
Ja sam uvijek za veći zahvat i manju brzinu. Masa više put prođe roz rotor, jer dolazi manje nove, pa je bolja kvaliteta posla.
Tak razmišljam, kaj ne znači da je to i ispravno.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Nekad malčiram i u drugoj, ali u većoj travi se počne grijati pa moram u 1. da se ohladi. Kvaliteta košnje je ok.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Čim sam ga kupio, stavljen je novi termostat i dodana dva pera. Informirao sam se na forumu oko toga.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Slažem se sa ZJ,a ima još jedna prednost šireg,a to je manje prolaza i time manje gaženja.A dešava se da je manje mase pa si brže gotov,ako je puno mase uvijek možeš sporije ili manji zahvat,a kod manjeg nikad zahvat nemožeš povećat

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ne mogu smanjiti zahvat u voćnjaku. Širina reda je 5m, imam 3 prolaska kroz red. Ne mogu manje zahvatiti, to se može na livadi gdje ideš bez prepreka.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Možda nije tema pogođena, ali ne znam di bi stavio, dakle radi se o zaštinoj mreži za haubu ispred traktor kad se malčira. Evo ja sam baš u izradi za svoj traktor, a razlog je baš malčiranje.
A evo i kako sam ja to zamislio
IMG_20210408_182333.jpg IMG_20210408_182341.jpg

Fali još sama mreža i sve to pobrusiti i pofarbati

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Razmišljal sam o tome da, možda još stavim, samo su radovi u maloj stanki jer se nakupilo nečeg drugog :)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Tu cijev pomakni prema naprijed za 25-30 cm. Ako je uloga mrežice da se zaštiti hladnjak, mrežicu stavi tak da zatvori sve do haube i da se lako skine za čišćenje(ili buš ćupal sve s nosačem).

Najnoviji postovi

Na vrh