• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,007
Ima tko savjet kako izvaditi košuljicu ležaja na valjku malčera?

Prilozi

• 20241103_165741.jpg
    20241103_165741.jpg
    36.9 KB · Pregleda: 42

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Udaraj jače, moraš potrgati košuljicu... Malo je načmi i zasijeci i ići će

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ako imaš biaks(ravnu brusilice, ja sam napravio mini diskove za rezanje i zasječeš na dva tri mjesta i onda pukne košuljica

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,007
Nemam biaks,ali vidim da ću je trebati imati,probam sutra elektrodom,nema druge.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,469
Zavari komad željeza za košuljicu na na suprotnim stranama i u sredini šaraf M16 (u obliku slova T).
Tak si napraviš izvlakač ;)

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
243
Stigla nova igračka. 175 Giemme sa hidr.posmakom. Isprobal jedan rabljeni identičan tome i mogu reči da bi to trebal biti stroj za moje potrebe. I starac ga tira u 3 sporoj. Nadam se da me bude dobro služil.
1000026431.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,913
" I starac ga tira u 3 sporoj"
Možeš ga tjerati i "u desetoj", to ovisi kaj se radi, a kad remeni zacvile.....😡

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
243
a kad remeni zacvile
Misao vodilja kupnje novog malčera mi je bila da pokriva trag desnog kotača, da ima posmak jer imam neugodne dvije međe sa kaskadama min 2 m ( pa mogu mirno riješiti rub bez straha od prehitavanja ) , i na kraju da ga traktor može tjerati uopće. Na probi smo probali 4 traga u nekoj kombinaciji živice/visoke trave i korova i mogu reći da sam jako zadovoljan rezultatom. Ovaj ima 4 remena i afkors, sigurno budu u rezervi iza sica. A sad, kaj bude budućnost donesla, ne znam, bude valjda sve OK :ppozdrav:

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
584
Stigla nova igračka. 175 Giemme sa hidr.posmakom. Isprobal jedan rabljeni identičan tome i mogu reči da bi to trebal biti stroj za moje potrebe. I starac ga tira u 3 sporoj. Nadam se da me bude dobro služil.
View attachment 77045
Čestitam na kupnji. Može li slika od napred, od traktora, kako su spojeni nosači na kučište malčera-na šarafe ili su zavareni.....Koliko eura košta i gdje je kupljen.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
243
Hvala, evo slike sa njuškala, ja ošo na put, poslikam ako bude trebalo bliže kad se vratim. Trgovina Tomi Breznica. Prva liga ljudi. Dvoumil se između Cortesea i ovog, pa nakon probe uzel ovog. 2.5 soma
1000026437.jpg

• Like
Reactions: H&S

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Pozdrav, zanima me usporedba malčera ino i zanon? Gledao sam zanon tfx i ino elite open širina 190cm. Ino je malo teži, a cijene su slične. Koristio bi se samo za malčiranje trave.

ivekbec

Novi član
Tu od
19 Kol 2019
Poruka
5
Pozdrav, imam taj Elite Open 190 (prije njega koristio isti model 160). Nemam zamjerki za stroj. 190 se ljepse ponasa od 160, pogotovo u visokoj gustoj travi. 160 se znalo nakupiti na otvorenim vratima, sa 190 nemam takvog iskustva.
Vidim dosta razlike u kg u odnosu na Zanona. Na Inu 24 cekica, Zanon ima 28 za istu sirinu, sad sto je bolje... Na Inu su utori za kontra nozeve za podizanje mase, nisam ih kupovao pa ne mogu komentirati. Nisam ih uocio na Zanonu.
Oba imaju zadnja vrata, to je velik plus po meni.

Najnoviji postovi

Na vrh