Hvala na odgovoru. Po meni jako dobro riješenje.Čini mi se, da jednostavno nemoguče je tu ,da se nešto zašopava. Dobro je oddržavati, čistiti. Koliko sam imao mogučnost testirati taj moj Šarktiman(da odmislim nepogodu sa smlevenim crevom,koj je moja krivda), mogu kazati, da je taj model Gramipa stvarno bolje riješen što se tiče šopanja na valjak. Izgleda, da svaki malčer sa čistačem valjka se šopa, nek me uzme vrag, ak nije tako,ovisi o toma, što malčiraš i u kojim uvijetima više manje se šopa. A kod mene još su ona vrata, koji inače mogu demontirati, al kad su montirana, još smetaju čiščenju sakupljevine među valjka i čistača. Nikako, da dođeš do nje. Onda malo vodom, malo šraufcigerom. Zamene nije to veliki problem, jer imam malo posla i na kraju riješim .Al za ozbiljne poslove, bilo bi problem. Mana mu je pored toga največa i, jer ak želiš demontirati vrata(otvoriti se nedaju,samo demontirati), tad moraš skinuti i težki stražnji valjak. Zašaraufani jesu ukupno istim vijcima. A i ak demontiraš vrata,šasija je napravena tako, da ne izbaciva mlevenine van iznad valjka, več se dalje rotira unutra,kao da vrata još su uvik montirana. Van ljeti samo nekva sitna prašina, koja zaprljava cijeli stroj ukupno sa traktorom. Zato sam montirao vrata natrag. Sve u svemu bez problema sam smleveo jednogodišnju travo bez problema. Gramip ima i boje klizače. Dukše, višje i bolj savijene. Ak je malčer jaku spušeten, ponekad se zašopava koja biljka na početku klizača. KAd sam topling produžijo i malčer se podignuo, onda nije više se to događalo.
Inače radi tiho, dobro usitnjava i nije nešto skup stroj.