• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,865
Mislil sam na veličinu, jer se baš ne vidi na slici;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,865
Pa ak ide freza te širine, mogel bi i malčer 220...iako ti traktor ima snage za više...bar 2,5m.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,865
Točnost tog podatka uvelike ovisi da li pitaš žene ili muže. :unsure: :ppozdrav: :ppozdrav:
Odgovor je negdje ovdje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Zdravo. Imam pitanje. Na nekvi strani sam od jednog vas vidijo sliku Gramipa GS55 220,koj ga umivao minivašom. Stražnji valjak nema prečke za čiščenje. Dal jo demontirao, il čekiči ljete tako točno pored valjka, da čisti automatski?I drugo pitanje, dal je moguče, da iznad valjka šasija nema povezave između ljeve i desne strane?KAk oonda to se ukup drži i da se ne spega sve kao kutija kartona, kad malo traktor sa spuštenim malčerom krene izvan pravca.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Ponaviki čestoputa, al u ovom momentu ne, jer sad se nema što šopati tamo. Po meni je to perfektno zamišljeno,ali samo, da možda se ne savije šasija kod ovakvog riješenja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,865
Poklopac (vrata) imaju šarafe bočno, tak da ona ukrućuju konstrukciju, ak si na to mislil.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Hvala na odgovoru. Po meni jako dobro riješenje.Čini mi se, da jednostavno nemoguče je tu ,da se nešto zašopava. Dobro je oddržavati, čistiti. Koliko sam imao mogučnost testirati taj moj Šarktiman(da odmislim nepogodu sa smlevenim crevom,koj je moja krivda), mogu kazati, da je taj model Gramipa stvarno bolje riješen što se tiče šopanja na valjak. Izgleda, da svaki malčer sa čistačem valjka se šopa, nek me uzme vrag, ak nije tako,ovisi o toma, što malčiraš i u kojim uvijetima više manje se šopa. A kod mene još su ona vrata, koji inače mogu demontirati, al kad su montirana, još smetaju čiščenju sakupljevine među valjka i čistača. Nikako, da dođeš do nje. Onda malo vodom, malo šraufcigerom. Zamene nije to veliki problem, jer imam malo posla i na kraju riješim .Al za ozbiljne poslove, bilo bi problem. Mana mu je pored toga največa i, jer ak želiš demontirati vrata(otvoriti se nedaju,samo demontirati), tad moraš skinuti i težki stražnji valjak. Zašaraufani jesu ukupno istim vijcima. A i ak demontiraš vrata,šasija je napravena tako, da ne izbaciva mlevenine van iznad valjka, več se dalje rotira unutra,kao da vrata još su uvik montirana. Van ljeti samo nekva sitna prašina, koja zaprljava cijeli stroj ukupno sa traktorom. Zato sam montirao vrata natrag. Sve u svemu bez problema sam smleveo jednogodišnju travo bez problema. Gramip ima i boje klizače. Dukše, višje i bolj savijene. Ak je malčer jaku spušeten, ponekad se zašopava koja biljka na početku klizača. KAd sam topling produžijo i malčer se podignuo, onda nije više se to događalo.

Inače radi tiho, dobro usitnjava i nije nešto skup stroj.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,345
Ja imam tu prečku, cijev 40x40.
I još dodtno vinklin koji je čistač valjka a ujedno i dodatno drži nosače valjka.
Nikaj ne ostaje na toj prečki ili valjku, sve leti van

Prilozi

• 20221001_155122.jpg
    20221001_155122.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 50
  • 20221001_155114.jpg
    20221001_155114.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 50

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Ma da, jer iznad gore jako otvoren i izbacije nazad. kod mene je otvar maleni i gornji dijo šasije usmerava masu na dole prema prečki ili izpred valjak. Tako da vrata i vrata nisu isto. A ne brine me to. Neču više ništa mrdati, zamene je ok tako , malčiram na jesen jednogodišnju i ide. Inače kako več kažete, trošiš več snage i trebaš iti sporije, nego oni, koji mogu izbacivati nazad. Kad nemaš, dosta, ne zabrinjaš se oko toga.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,306
Najbolji sistem čistača sam vidil na malčeru koji imam sad. Malčer je zatvoren skroz, ima taj lim na valjku odozgo i ne štopa se NIKAD.

1000078979.jpg

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Dobra ideja. Moj otvar isto izgleda iznad valjka kao tvoj. istim kutem i daljino. Ak bi bijo takav lim kao tvoj, bolje bi išlo, jer taj lim kao nož odpilava nečistoče, al moj flah jih odgurava. Sve u svemu nije to neki problem napraviti taj lim kod mene. Samo na ovog koj postoji i ima funkcijo vrat, još jednog našaraufaš u obliki "L"profila. Al neču. Nekad bi, kad bija mlađi:).
Nek soradnik mi kazao prve dane, kad sam počeo raditi u tvornici napokon škole: "Ne popravljaj, ako nije ništo još uništenog". Čovik je več mrtav, al nauk njegov več pamtim.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,734
Zdravo. Imam pitanje. Na nekvi strani sam od jednog vas vidijo sliku Gramipa GS55 220,koj ga umivao minivašom. Stražnji valjak nema prečke za čiščenje. Dal jo demontirao, il čekiči ljete tako točno pored valjka, da čisti automatski?I drugo pitanje, dal je moguče, da iznad valjka šasija nema povezave između ljeve i desne strane?KAk oonda to se ukup drži i da se ne spega sve kao kutija kartona, kad malo traktor sa spuštenim malčerom krene izvan pravca.

Ja sam eksperimentiral sa čišćenjem valjka na svojem Matengu. Stavil sam valjak tako da su čekići išli na 5 mm od valjka. Valjak su čistili super, ali se pojavil drugi problem. Nemam vrata na malčeru i previše mase je ostajalo unutra te se znalo zaštopati. Onda sam se odlučil za drugu varijantu. Stavil sam valjak više otraga i sad ga koristim bez klizača. Kod malčiranja trave ga kod okretanja ne dignem potpuno i glavnina nakupljenog se sama odvoji od valjka. Kod malčiranja kuruznice moram povremeno stati i očistiti valjak. No to je sada daleko lakše nego kad se nabilo između vinkla i valjka tak da valjak nisam mogel okrenuti.

Ovako je sad
,

a ovako je bil kad je kupljen
1733655630488.png

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,345
@iwanho bome ovo kak je bilo tvornički je stvarno tehnički krivo.. Pa tu je usitnjena masa curela točno po valjku i nek je bilo malo mokro to se odma celi kup napravi..
Redizajn je puno bolji 👏👏

Najnoviji postovi

Na vrh